2019. március 24., vasárnap

NÉMETH SÁNDOR: “A HITLERI NÉMETORSZÁG NEM VOLT NACIONALISTA”

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.03.24.


Orbán antiliberális, birodalmi elméletét kellett igazolni és a nacionalizmust tisztára mosni - Miközben a Hit Csarnok liberálisok, szocialisták és Soros György pénzéből épült

Németh Sándor vezető lelkész az 1848-as polgári forradalom és szabadságharc évfordulóján a magyar történelmet elemezte. Prédikációjában a magyar történelem eseményei nyilván egy véletlen folytán Orbán Viktor propagandájához igazodtak. Mint ismert, az orbáni propaganda szerint az európai kritikák mögött nem a jogállam felszámolásának kifogásolása, hanem a “nemzeti szuverenitás” és az Európai Unió “liberális birodalma” közötti konfliktus áll.

"A prédikáció célja ennek alátámasztása volt. Németh Sándor úgy adott egy egészen sajátos történelmi áttekintést, hogy annak végső mondanivalója az legyen, hogy “sokkal több bajt okoztak a birodalmak, mint a nemzeti szuverenitás alapján álló országok”. Ezt kellett a hallgatóság fejébe verni: a birodalom rossz, a nemzetállam jó. Ebből kellett Orbánt igazolni"

Németh Sándornak a prekoncepció szellemében sikerült úgy dicsőítenie az 1848-as forradalmat, hogy közben az 1848-as forradalom követeléseit lábbal taposó Orbán-rendszer mellett szónokoljon. Az 1848-as forradalomról elfelejtette, hogy az liberális demokratikus alapjogokat követelt, amelyeket az Orbán-rendszer felszámolt, és ellenségének tekint. Ezeket ma Magyarországon a legkövetkezetesebben az elüldözött CEU képviselte. Az 1848-as szabadságharcot az a Szent Szövetség verte le, amellyel az Orbán-rendszer “keresztény Európáról” szóló ideológiája azonos. 1848 azokat a jogokat követelte, melyeket az Európai Unió képvisel és számon kér Orbánon. 1848-at pedig az Orbán-rendszer ideológiájának nevében verték le. Ebből kellett Németh Sándornak főznie, és Orbánt igazoló elméletet kerekítenie.

Ez azt jelenti, hogy Orbán Viktor rendszere az 1848-as forradalmat leverő Szent Szövetség oldalán áll. Ideológiai ellenfele pedig az 1848-as forradalom, és az annak eszméit képviselő Európai Unió. Németh Sándor pedig azt állította, nagyon helyesen, hogy másképp alakult volna Magyarország történelme, ha 1848-at nem verik le. Ahogy Magyarország történelme ma is másképp alakulna, ha Orbán Viktor – Németh Sándor hathatós közreműködésével – nem támasztja fel a Szent Szövetség szellemét, a “keresztény Európa” jogtipró ideológiáját. Németh Sándornak ezek után azt kellene mondania, hogy az Orbán-rendszer ideológiája 171 évvel ezelőtt is tragikus pályára lökte Magyarországot, és Orbán most ugyanazon a tragikus pályán indította el. Amikor a Szent Szövetség következményeitől sikerült végre megszabadulni, akkor Orbán Viktor feltámasztotta azt, és a “nemzeti függetlenségért” folytatott Unió-ellenes harca a Szent Szövetség folytatása. A NER az 1848-s polgári forradalom eszméi elleni küzdelem. Ebből kellett Némethnek olyan történelmi áttekintést nyújtania, amelyből Orbán Viktor hősies és pozitív színben tűnik fel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.