2019. március 12., kedd

ORBÁN SAJÁTOS BOCSÁNATKÉRÉSE

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2019.03.12.


Manfred Weber már akkor elégedett lehetett, amikor a Liszt Ferenc repülőtérről a főváros szíve felé hajtatott. Már persze csak akkor, ha előtte felhívták rá a figyelmet: az út mentén, korábban, számlálatlanul találkozhatott volna a Juncker-Soros féle plakátokkal, és lám, már egy sincs belőlük. Lám, lám konstatálhatta az Európai Néppárt frakcióvezetője: intő szavának mégis csak lett foganatja; a Néppártot sértő hirdetmények eltűntek az országból. Weber persze nem gondolhatott arra, amire pedig gondolnia kellett volna, hogy a Fidesz-kormány ezt a kérdést is trükkösen fogja megoldani; onnan szedi le a plakátokat, ahol ez az európai politikus szeme elé kerülhet, a többi helyen marad.

Ebből persze gondolhatnánk azt is, hogy a Néppárt az Európai Bizottság elnöki tisztének csúcsjelöltje alkalmatlan a posztra, ha ennyi idő alatt sem ismerte ki Orbán Viktor praktikáit, de tudjuk: nem erről van szó. Súlyosabb érdekek vezérlik őt abban, hogy csak korlátoltan lássa azt, amit látnia kellene. De erről később.

Most álljunk meg ott, hogy újságolvasó ember tudja, miért érkezett Budapestre Manfred Weber. Tudja, hiszen az egy korábbi interjúban meg is fogalmazta: ahhoz, hogy a Fidesz tagja maradhasson az EPP-nek (Néppárt), három feltételt kell telesítenie: 1. el kell távolítania a bizottság jelenlegi elnökét sértő plakátokat, 2. biztosítania kell a CEU működését Budapesten, 3. Orbán Viktornak bocsánatot kell kérnie a néppártiak megsértéséért. Sokat és sokan találgattuk, vajon beleférnek-e ezen óhajok teljesítése Orbán Viktor imidzsébe.

Egy olyan politikus imidzsébe, aki maga is fennen szereti hangoztatni: őt márpedig nem lehet megzsarolni, aki ilyet tesz arra számíthat, még tovább építi a felcsúti kisvasutat… Éppen ezért hitte azt a többség: Weber kudarcra van ítélve, és azok a jelek, amelyek az elmúlt héten láthatóak, hallhatóak, olvashatóak voltak, inkább utaltak arra, hogy a Fidesz inkább előkészíti önkéntes távozását, mintsem hogy engedjen a zsarolásnak, illetve megvárja, míg a migránspártiak kizárják őt a Néppártból...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.