2019. április 1., hétfő

MEGHÖKKENTŐ MIVÉ LETT A VÁROSLIGET - MINDEN PÉNZT MEGÉR AZ ÓRIÁSBERUHÁZÁS?

NAPI.HU
Szerző: VÉG MÁRTON
2019.04.01.


Tavasszal átvették a terepet az építőipari cégek a Városligetben, ahol az eredeti tervekhez képest sokkal később és drágábban készülhet el a múzeumi negyedből Liget Budapest Projektté bővült beruházás. A Napi.hu bejárta a 250-300 milliárd forintos gigaberuházás helyszíneit és listázta: mi, hol és mennyiért készülhet el.

Munkaterület, illetékteleneknek belépni tilos, kamerával megfigyelt terület, építési terület, idegeneknek tilos az átjárás, igazolja belépési jogosultságát - ezek most a leggyakoribb figyelmeztető táblák a kora tavaszi Városligetben. Azt lehetne hinni a táblák alapján, hogy gőzerővel épül a Liget Budapest Projekt, amely a beruházó Városliget Zrt. szerint nem ingatlanfejlesztés, hanem hosszú távra szóló kultúrafejlesztés.

A Napi.hu bejárta a Városligetet, hogy megtekintse, miként áll a látványtervek szerint futurisztikus kulturális-szórakoztató épületeket és a zöldterület növekedését egyszerre ígérő250-300 milliárd forintos állami gigaberuházás.

Már jó ideje körbekerítették az egyes építési területeket a közbeszerzések szerencsés nyertesei. Az első ígéretek szerint már mindennek készen kellene lennie. "Már 2014 nyarára látható eredményeket hoz a Városliget megújítása; a többek között új múzeumi negyedet, nagyobb Állatkertet és több zöldfelületet is magába foglaló Liget Budapest projekt befejezése 2018-ra várható" - mondta 2013 decemberében Baán László, a beruházás megvalósításáért felelős miniszteri biztos. Úgy jósolta, hogy a szükséges közbeszerzési eljárások lezárultával, 2015 második felében indulhatnak el a tényleges beruházások: többek között az Állatkert bővítése, az új Fővárosi Nagycirkusz, a Petőfi Csarnok épületének helyén egy ifjúsági élmény- és tudáspark és az öt új múzeumi épület felépítése, valamint a zöldfelület teljes megújítása és növelése...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.