2019. április 1., hétfő

KÁLMÁN OLGA: A FÉL KAROMAT ADNÁM EGY SIMICSKA-INTERJÚÉRT. LENNE HOZZÁ ÚGY ÖTEZER KÉRDÉSEM

24.HU
Szerző: NAGY JÓZSEF
2019.04.01.


Nagyinterjú Simicskáról és Orbánról, messiásságról és megbocsátásról, kaotikus ellenzékről és egy csokor konteóról.

Akar még nagyember lenni?

Mi az a nagyember?

Rajta lenni a Forbes legbefolyásosabb nők listáján, mint 2014-ben, na, az például nagyemberség. Nézett közéleti műsort vezetni a tévében, az is nagyemberség. Meg az is nagyemberség, ha valaki politikusként, mondjuk, főpolgármesterként osztja az észt meg a pénzt.

Az válasz, hogy nem adtam fel, hogy továbbra is közélettel foglalkozzam?

Válasz. Lenne politikus?

Az speciel nem. Meg is lepődöm, amikor olyanokat olvasok a sajtóban, hogy Kálmán Olga a főpolgármesterségre tör.

Pedig pár hónapja a Facebook-oldalán egy „Hmmm” kommenttel osztotta meg a hírt, hogy az Idea intézet közvélemény-kutatása szerint a balosok inkább választanák önt miniszterelnöknek, mint a szocialista Kunhalmi Ágnest, sőt, állítólag a főpolgármesteri székben is szívesen látnák.

Azért osztottam meg a hírt, mert jólesett.

De?

De én újságíró vagyok, a politika pedig a túloldal. Miért mennék át?

Mert tán elfogytak a helyek, ahol újságíróként, műsorvezetőként munkát vállalhatna. És mert míg újságíróként csak véleménye és kérdése lehet, politikusként döntéseket hozhatna.

Elárulom, miért nem fordult meg a fejemben, hogy pályázzak a főpolgármester-jelöltségre: mert nagyon komolyan gondolom a politikát. Mi is történne? Kampányban nyilván el kell mondani, milyen pocsék itt a köztisztaság, az úthálózat, a tömegközlekedés, az egészségügyi ellátás és az oktatás. De ha netán megválasztanak, eltelik fél év, s megint ki kell állni. Akkor mit mondhatok? Hát továbbra is azt, hogy pocsék a köztisztaság, az úthálózat, a tömegközlekedés, az egészségügyi ellátás meg az oktatás.

Főpolgármesterként lehet tenni köztisztaságért, úthálózatért, tömegközlekedésért, egészségügyi ellátásért, oktatásért, nem?

Számomra feloldhatatlan ellentmondás, hogy miközben az emberek talán bíznának bennem, én nem bízom abban, hogy Fidesz-kormány alatt ellenzéki vezetéssel fejlődhet egy település. Ráadásul komoly a sansz, hogy egy esetleges ellenzéki főpolgármestert még egy kátyú betömésében is meggátol majd a saját kormánypárti testülete. Én viszont kizárólag úgy szeretek belefogni bármibe is, hogy reális esélyét látom a megvalósulásnak. Magammal szemben lennék borzasztóan elégedetlen és csalódott, ha nem tudnám azt cselekedni, amit szeretnék.

Azt állítja, Karácsonnyal vagy Puzsérral az élén sem működne Budapest?

Azt állítom, hogy én biztos nem fognék ilyen politikai vállalkozásba.

Nem fideszes kormány alatt indulna?

Nem szokásom álmodozni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.