2019. április 19., péntek

NINCS MINDEN ELVESZVE: MÁSUTT MUTATHATJÁK BE BRÓDYÉK ÚJ MŰVÉT


HÍRKLIKK
Szerző: N. VADÁSZ ZSUZSA
2019.04.19.


„Van érdeklődés, s már konkrét megkeresést is kaptunk egy színháztól, hogy szívesen bemutatnák Bulgakov Moliere drámája nyomán, Kocsák Tibor zenéjével és Bródy János szövegével készült muzikomédiát.” – tudtuk meg Mentler Krisztinától, Bródy menedzserétől, aki a darab szerzői jogait képviseli. A művet szabadon be lehet mutatni bárhol, miután a Budapesti Operettszínház felmondta az érvényes szerződésüket.

1935-ben Moszkvában bemutatták Bulgakov Moliere úr élete című könyvének színpadi változatát, majd nem sokkal később be is tiltották – Budapesten, 2019-ben ennek zenés változatát már be sem mutatják” – mutatott rá egy szomorú tényre Mentler Krisztina.

Mint ismert, Bródy János nemrégiben szűkszavú posztban közölte, hogy elmarad Bulgakov Képmutatók című drámájának Operettszínház-beli bemutatója, amelyen Kocsák Tiborral közösen dolgoztak, mert a színház frissen kinevezett igazgatója felmondta a szerződésüket. Bródy az ATV Egyenes Beszéd című műsorának nyilatkozva reményét fejezte ki, hogy előbb-utóbb lesz itthon olyan színház, amely alkalmas ennek a nagyszabású musicalnek a színpadra vitelére és vállalja is a bemutatást. Ilyen színház kevés van Magyarországon – tette hozzá.

Mentler Krisztinától most megtudtuk, hogy már kaptak is konkrét megkeresést egy vidéki színháztól, de ott sajnos nincs meg a megfelelő háttér egy ilyen nagyszabású darab bemutatásához, ám a jogok tulajdonosaként is bízik abban, hogy találnak megoldást. Erre pedig minden okuk meg is van, mivel már azelőtt is volt érdeklődés a darab iránt, hogy durván egy éve leszerződtek a Budapesti Operettszínházzal.

Nehéz helyzetbe kerültünk, mert az alkotók az Operettszínház társulatában gondolkodtak.” – mondta a menedzser, hozzátéve: a szerzők és ő is sajnálja, hogy a „jogilag kikezdhetetlen, érvényes szerződést felmondták”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.