2019. május 22., szerda

DUBLIN FEHÉREN ÉS FEKETÉN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2019.05.22.


Az ír főváros gyönyörű és izgalmas, amelyben a szórakozási lehetőségeket is megtalálni, ugyanakkor ha valaki elvonulna a természet csendjébe, azt is könnyen megteheti. Persze az ottani életnek is vannak árnyoldali, elég csak a magas költségeket és a rossz tömegközlekedést említeni. Következzenek egy csokorban a legfontosabb előnyök és hátrányok!

Pozitívumok


Teljesen nemzetközi

Mivel sok nemzetközi cég székhelye is itt van, és vonzó az életminőség, sok külföldivel lehet találkozni, akiket a legtöbbször szívesen fogadnak. Nem lehet két sarkot úgy menni, hogy az ember ne hallana három különböző nyelvet vagy akcentust.

Brazil, orosz, norvég, izraeli, spanyol – rengeteg náció tagjai élnek a városban, ennek minden előnyével.

A sok különböző nemzetiség miatt változatos az éttermek kínálata is: autentikus nigériai konyhától a marokkóiig, francia bisztróktól a szusiig. A szupermarketekben lengyel és egyes helyeken portugál termékek is kaphatók.

Ha már itt tartunk: az éttermektől a gyorskajáldákig mindenhol jó ételeket lehet találni. A pubok hangulatosak.

Dublinban a külföldiek mellett Írország minden szegletéből találni embereket, így remek lehetőség gyakorolni a különböző akcentusok megértését.

Sosem lehet unatkozni


Az emberek barátságos természetűek, és a mindennapi élet szerves része a szórakozás. Egy hosszú nap után a melóban az emberek szívesen ülnek be egy pubba, étterembe, parkba és beszélgetnek, viccelődnek. Az utcán és a buszmegállóban is megy a társalgás.

A taxis is szívesen beszédbe elegyedik és azt kérdezgeti, hogy milyen napunk volt. És ugyan a bárok korán zárnak, de gyakran előfordul, hogy a társaság egyik tagjánál folytatódik a buli, egészen reggelig. A szórakozás része, hogy nem veszik túl komolyan az életet, lazák...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.