2019. május 31., péntek

MENEKÜL A FIDESZ-FRAKCIÓ AZ INFORMATIKAI SZERZŐDÉSES ÁLBOTRÁNYBÓL, AMIT KAVART

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: SEGESVÁRI CSABA
2019.05.31.


Fiktívnek minősített két informatikai szerződést és feljelentést tett Hegedűs Zoltán, a hódmezővásárhelyi Fidesz-frakció vezetője április végén. Mindkettőt Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester kötötte, a szerdai rendkívüli közgyűlésre a cégek vezetőit is elhívták. Mivel nemzetbiztonsági kérdések is felmerültek, zárt ülést javasolt a szocialista alpolgármester. Hegedűs viszont inkább kihátrált.

A pénteki felszólításunk ellenére Márki-Zay Péter még most sem mutatta be azokat az informatikai szerződéseket, amik meglehetősen gyanúsak. Holott ezeket bárki megtekinthetné, ugyanis a város közpénzből, az adófizetők pénzéből kötötte meg két külsős céggel” – jelentette be még április végén Hegedűs Zoltán, a hódmezővásárhelyi közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője, erről a promenad.hu írt.

A fideszes képviselő szerint “a titkolózás egyértelműen arra utal, hogy valami nincs rendben a szerződések körül, és akár az is lehet, hogy a polgármester újabb korrupciós ügyére derült fény.” A promenad.hu cikke szerint “a Fidesz ezért hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, mivel Hegedűs Zoltán szerint elképzelhető, hogy a két informatikai vállalkozás nem csak a város, hanem Márki-Zay Péter saját politikai érdekeit is szolgálja.”

A Hegedűs Zoltán által vizionált korrupciós ügy előzménye, hogy az április 26-i közgyűlésen Márki-Zay Péter arról beszélt, hogy informatikai támadás érte a várost. Ennek elhárítását már nem a városi HVSZ Zrt. végezte, mivel az kapacitáshiányra hivatkozva felmondta a megbízást.

Az önkormányzat ezután egy, a Belügyminisztérium által országos informatikai rendszer kiépítésére megbízott céghez fordult, de ők is elutasították a kérést. Így az általuk ajánlott, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálattal való együttműködésben tapasztalt vállalkozással kötöttek szerződést, illetve egy másikkal, amelyik az alvállalkozó munkáját támogatja.

Az informatikai szerződéseket Hódmezővásárhely a város honlapján tette közzé. A feljelentés után Hegedűs a KESMA-tag Délmagyarországnak azt mondta, hogy a város honlapján nyilvánosságra hozta ugyan a hivatal a megállapodásokat, de az szerintük olyan, mint egy üres bevásárlókosár: nem tudni, később mit tettek bele.

A szerdai közgyűlésre ezért meghívták a Cyber Services Zrt. és a VIAT Kft. vezetőit is, az ott készült teljes videó itt érhető el...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.