2019. május 16., csütörtök

NAGYOT SZAKÍTOTTAK A BITCOINBA FEKTETŐK - ELŐRETÖRNEK A RIVÁLIS KRIPTOVALUTÁK IS

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.05.16.


Másfél évi reménytelenség után ismét bizakodhatnak a bitcoin befektetői. Az árfolyam rövid idő alatt megduplázódott, akad elemző, aki hosszú távon már 500 ezer dollárt emleget. Azért ez még messze van, közben pedig előretörnek a rivális kriptovaluták is.

Nekilendült az utóbbi hetekben a bitcoin árfolyama. Vérmérséklettől függően nevezték naivnak, optimistának vagy kitartónak azokat, akik annak ellenére bíztak benne, hogy a bitcoin jegyzése 2017. végi csúcsa ellenére a legtöbb kereskedelmi platformon kevesebb, mint hatodára esett vissza, és számítógépes betörések sora is tépázta. Noha pezsgőbontásra talán még nincs okuk, könnyen lehet, hogy mégis bejöhet a számításuk, annak ellenére is, hogy nem csillapodik a kriptovaluták körüli vita.

A Bitfinexen január környékén még – a megszokott jelentős volatilitás mellett - 4000 dollár körül jegyezték a bitcoint, március végétől azonban nekilendült az árfolyam, és az elmúlt napokban már többször átlépte a 8000 dolláros szintet. Az ugyan most is ingadozásokkal kísért, összességében azonban szinte töretlen emelkedést még az is csak kissé zavarta meg, hogy május 7-én a sanghaji Binance bejelentette, hogy hackerek több mint 7000 bitcoint (mintegy 41 millió dollárt) loptak el, miután kikerülték a biztonsági ellenőrzéseket, hozzáfértek felhasználói kulcsokhoz, kétfaktoros hitelesítési kódokhoz és „potenciálisan más információkhoz”. A kereskedelmi platform ezután egy hétre felfüggesztette a kereskedelmet, a be- és a kifizetéseket, az újraindítás után azonban vezérigazgatója még figyelmeztetett: „lehetséges, hogy a hackerek továbbra is irányítanak bizonyos felhasználói fiókokat.” ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.