2019. május 16., csütörtök

MÁR ANNYI BŰNÜK VAN, HOGY INKÁBB VETTEK MAGUKNAK NÉHÁNY EGYHÁZAT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Mikes Mirtill
2019.05.15.


Tárgy: Bűnbánat

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Én vétkem, én vétkem, én igen nagy vétkem. Távol állt tőlünk az irigység, sőt bennem lakozott a megnyugvás, hogy kend jól van ott, mert nincs itt, és az innen nézve már eleve csak jó lehet! Hiába, na! Nem látunk ki magunkból! Mondta a tata is; „mindenki el van a saját bajával”.

Meg azt is, hogy ez az urak érdeke. Azt hiszem úgy mondta, hogy „nagyonszakszerűen játsszák ki az embereket egymás ellen”. De ebben nem vagyok biztos, mert sok idegen szó közül halásztam ki ezt az értelmesnek tűnő mondatrészt, mikor egy szemüveges emberrel beszélgetett a buszon. Azt mondta a tata, hogy a bácsi szociológus, de nem adja a tudományát a kizsákmányolóknak. Inkább kétkezi munkás a megélhetésért. A sok idegen szó, meg a többszörösen összetett mondatok tömege kicsit sok volt nekem. Majd visszatérünk rá, ha okosabb leszek. Gondolom. De most fontosabb, mindennél fontosabb küldetésem van:

Én most nagy tisztelettel és még annál is nagyobb szeretettel megkövetem kendet. Egyénileg, meg családilag is. Bár az igazat megvallva kormány szinten kellene exkuzálni, de arra hiába vár! Nem fognak kendnek bűnbánó levelet írni, de még bűnbánó cédulát se vesznek. Már annyi bűnük van, hogy inkább vettek maguknak néhány egyházat. Ez hungarikum. Minden államban befogadott vallások vannak, csak nálunk vannak a pártállami célokra bevásárolt egyházak. Abban bíznak, hogy ha ipari méretekben imádkoztatják az alattvalókat értük/helyettük, akkor megússzák...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.