2019. június 21., péntek

5 PONTBAN ARRÓL, MIÉRT FONTOS SZAVAZNI AZ ELŐVÁLASZTÁSON

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2019.06.21.


Bár vannak gondok az előválasztással, de baloldaliként régen érezhettem annyira, hogy van súlya a döntésemnek, számít a véleményem, és nem hátrányból indul egy választáson, mint a mostani előválasztáson. Én tényleg azt ajánlom minden baloldali, liberális, zöld, konzervatív vagy bármilyen gondolkodású polgártársamnak, hogy menjen el szavazni, és fel is sorolnék pár érvet e döntés mellett.


Ér valamit a szavazatunk


Egyszerűen már megszokhattuk, hogy egy pártra vagy személyre szabott választási rendszerben kell pártjainknak, jelöltjeinknek rajhoz állni, ahol a Fidesz által befoglalt teljes államigazgatással, az elfoglalt magyar állammal, a korrupt tőkéből felépített médiával állunk szembe.

Persze ez az előválasztás is hagy maga után kívánnivalókat. Az online szavazás nem tökéletes, kevés idő volt a kampányra, a jelöltek belépésére, nem voltak tiszták a feltételek előre, és még lehetne sorolni a gondokat.

De hát mégis ezerszer demokratikusabb választásról van szó, mint azt megszokhattuk Magyarországon. Igen, persze itt is ott van a tudás, és a pénztőke, a sajtó támogatása egyes jelöltek mögött. De azért nem százmilliárdos tőkéről, és nem irányított propagandasajtóról beszélünk. Egyszerűen már az, hogy egy ilyen választáson részt tudunk venni, ha ez le tud menni balhé nélkül, az a demokrácia ünnepe lehet.
Valóban ér a szavazatunk

A helyzet az, hogy most tényleg mi választjuk ki a legjobb jelöltet. Én őszintén sajnálom, hogy Puzsér Róbert nem indul, mert vele lett volna teljes ez az előválasztás. De a maradék három jelölt közül is lehet választani.

Az az elmúlt 9 évhez képest órási előrelépés, hogy maga a jelölt személye nem füstös pártirodák homályában jelölődik ki (legközelebb az is jó lenne, ha az előválasztás nem így alakulna ki), hanem mi, a választók szavazhatjuk meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.