2019. június 21., péntek

SCHIFFER ANDRÁSNAK MÉG VAN EGY KIS DOLGA

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: Kettes
2019.06.20.


Most már hivatalos: Magyarország rendszerváltás utáni történelmének öt legkártékonyabb figurája:

1. Orbán

2. Simicska

3. Sólyom

4. Tölgyessy

5. Schiffer

Miután véget ért a küldetése az ellenzéki egység szabotálására, amire ráment az LMP, Schiffer még mindig nem vonulhat vissza. Most épp a neoliberális világrend kritikáját adja a Mércén, érzelmesen összekapaszkodva a fasiszta mandinerrel (Techet?, Leimeiszter?) a "marginális identitású" emberek védelmét vállaló politikák baszogatásában.

"Az államfüggő nemzeti burzsoázia kiépítésén ügyködő (ennyi a hungarikum) populista jobboldalnak a neoliberális jobboldal az ellenfele."

Tényleg, András? A NER "államfüggő nemzeti burzsoázia kiépítésén ügyködik"? Ennyi a hungarikum? Ennyi? A szófordulat, hogy menj te a picsába, András, nem írja le elég plasztikusan, hogy mit gondolok az efféle cinikus rezsimapológiáról. A NER nem az államfüggő nemzeti burzsoázia kiépítésén ügyködik. Azon már rég túl van. Orbán egymilliárd dollárnyi vagyont lopott el dokumentáltan. A tényleges kár ennek akár a duplája is lehet. Ez nem nemzeti burzsoázia-építés, András, ez afrikai diktátorokat idéző léptékű sikkasztás. Ha véletlenül lemaradtál volna róla: Orbán egy totalitárius, fasiszta és populista maffiaállam – nem kiépítésén, mert azon is túl van – hanem megszilárdításán és nemzetközi elismertetésén ügyködik.

Schiffer szemrebbenés nélkül reciklálja a populista-fasiszta-hőbörödött széljobb konteóit a "jól finanszírozott NGO-, média- és tudományos hálózatokról", és az „állítólagos ‘szabadságot’ és ‘demokráciát’ veszélyeztető patológiákról”, mint a szexizmus, a rasszizmus, a homofóbia és hasonlók, illetve a rezsimpropaganda kedvenc fordulatait az előző évtizedből, mint például hogy Gyurcsány, Gyurcsány, Gyurcsány, kaviár-/álbaloldal és megint csak Gyurcsány.

Állítólagos patológiák. Az ész megáll. Mintha a Vadhajtásokat olvasnám, és nem a Mércét.

De nem ez a legalja. Az a legalja, amikor Schiffer megmagyarázza, hogy a rendszerkritikus erőknek az „Orbán vagy Gyurcsány” áldilemmában Orbánt kell választaniuk, különben halál...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.