2019. június 8., szombat

FÁBRY KORNÉL: A HIT NEM MAGÁNÜGY

MAGYAR HANG ONLINE
Szerző: BODACZ PÉTER
2019.06.08.


Fábry Kornél, a jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Konferencia főtitkára pünkösdről, Ferenc pápa üzenetéről, az egyház fő kihívásáról és arról, hogy a kereszténység nem választható szét politikai és vallási irányzatokra.

Pünkösdhétfő hosszú ideje munkaszüneti nap, ám sokak számára nem is több ennél. Talán még azok számára sem, akik meghallják az ezeréves keresztény kultúra és értékrend megvédéséről szóló politikai hívószavakat. Mit üzen a közelgő ünnep?
– Pünkösd az egyház születésnapja, a Szentlélek eljövetelét ünnepeljük ötven nappal húsvét után. Jézus megígérte a Szentlélek, a Vigasztaló eljövetelét, akit mindenki megkap a kereszteléskor. Azért beszélünk az egyház születésnapjáról, mert a Bibliából tudjuk: amikor Szent Péter megkapta a Szentlelket, kiállt a tömeg elé, olyan hatással volt rájuk, hogy háromezer ember tért meg. Erre emlékezünk.

Pünkösd előtt egy héttel látogatott Csíksomlyóra, a magyar hívők számára a legfontosabb zarándokhelyre Ferenc pápa. Ön is jelen lehetett több tízezer zarándok társaságában. Milyen személyes élményekkel gazdagodott?
– Öröm volt látni, hogy az időjárástól függetlenül milyen sokan keltek útra, hogy a Szentatyával együtt vegyenek részt szentmisén. Én személy szerint őérte ajánlottam fel az imáimat, hiszen gyakran kéri, hogy imádkozzunk érte. Sok volt a fiatal, de minden tiszteletem azoké az idős embereké, akik minden nehézséget vállalva tettek tanúságot hitükről, elkötelezettségükről, hűségükről Jézus és az egyház iránt, kérve a Szűzanya közbenjárását...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.