2019. június 5., szerda

FOLYAMATOSAN HÁTRÁL A FIDESZ

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2019.06.05.


„Igen sok tudatosan terjesztett tévhit van, ami nem véletlen, hiszen a Fidesznek nagyon fontos, hogy meg tudja őrizni legalább idehaza a külföldön már elveszített presztízsét, s hogy fenn tudja tartani a látszatot” – kommentálta a Hírklikknek Szent-Iványi István a Fidesz és a Néppárt kapcsán megjelent sajtóinformációt. Szerinte hiába cáfolták Brüsszelben a helytelennek bizonyult hírt, az első hír mindig jobban megmarad, mint az azután érkező cáfolat. A jelek szerint egyébként Orbánék kommunikációs és álhír-szivárogtatási kampányba kezdtek a Néppártnak tett tényleges gesztusok mellett.

„A Fidesz európai parlamenti képviselői nem tölthetnek be vezető pozíciót az Európai Néppárt frakciójában” – mondta a Népszavának Pedro López de Pablo szóvivő, hozzátéve: Szájer József sem pályázott a megadott határidőig, kedd délelőtt 10 óráig a politikai csoport vezetőségébe. A szóvivő ezzel cáfolta a lap korábbi értesülését, miszerint ha a fideszesek úgy döntenek, hogy néppárti színekben folytatják a munkájukat, akkor nem hogy büntetni nem fogják őket, de még arra is lesz lehetőségük, hogy vezető parlamenti, illetve szakbizottsági tisztségekre pályázzanak, illetve megőrizzék pozíciójukat a politikai csoport átmeneti elnökségében, feltéve, hogy jelölésükhöz hozzájárul frakciótársaik többsége.

„Nagyon ravasz a tudatosan terjesztett tévinformáció megfogalmazása is” – mutatott rá porálunknak Szent-Iványi István külpolitika szakértő, hozzátéve: „azt kommunikálja, hogy nagy a nyomás a Fideszen azért, hogy maradjon és hogy Szájer jelentkezzen be valamilyen pozícióra. Ez azonban a hazai közönségnek szól, s ugyanaz a játék, mint amit eljátszottak akkor is, amikor az Európai Néppártban felfüggesztették a Fidesz tagságát, amit úgy adtak el, mintha a párt kérte volna saját maga felfüggesztését”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.