2019. június 9., vasárnap

FREUD VÁRÓSZOBÁJÁBAN

HÍRKLIKK
Szerző: LOVÁSZ PÉTER
2019.06.09.


- Bírja a gyűrődést? - kérdezte a riporter a frissen kinevezett múzeumigazgatótól -, s igencsak figyelmet érdemlő választ kapott: A miniszterelnök úrral találkoztam az elmúlt hetekben, és ő ugyanezt kérdezte. Azt mondtam, ez a dolgom. Akkor megjegyezte viccesen, ez kevés, élvezni kell! Úgyhogy most élvezem.

Ha-ha! Laikusként, ha volna bennem bátorság, azt mondnám: Sigmund Freud alighanem dörzsölné a kezét, ha a két úr megjelent volna a várószobájában, s minimum azt mondhatta volna: fölöttébb érdekes, jó humorú esetek. Vajon ép elméjű és ép erkölcsű ember örülhet annak, hogy politikai ellenfelei nap-nap után hülyének, tolvajnak, maffiózónak, gazembernek, s hasonlóknak minősítik? Élvezhető ez? A fene tudja. Másként talán nem is lehet elviselni.

Nos, fogalmazzunk finoman: annyi szent, hogy a politikusok között az átlagosnál gyakoribb az átlagtól olykor lényegesen eltérő lelkületű személy. Nem tisztem Orbán Viktorról kórrajzot vázolni, de állampolgárként és hírlapíróként is lehet róla véleményem, kell is, hogy legyen, mert az életemmel, mindannyiunk életével játszik. És a jelek szerint ma már azt tesz velünk, amire kedve szottyan, ami éppen eszébe jut...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.