2019. július 9., kedd

HIDEG, CÉLTUDATOS, BECSVÁGYÓ – NAGYOT FOGNAK CSALÓDNI A VISEGRÁDIAK URSULA VON DER LEYENBEN

168 ÓRA ONLINE
Szerző: HELTAI ANDRÁS
2019.07.09.


Ursula von der Leyen német kereszténydemokrata politikus, védelmi miniszter korábban kis híján Németország államfője lett. Most az Európai Bizottság elnökévé választhatja az Európai Parlament. Az európai egység továbbépítésének híve a nemzetállamok rovására, és látványosan kiáll a menekültekért, a befogadásért.

Ursula von der Leyen apja közgazdászként dolgozott az Európai Gazdasági Közösségnél. Hét gyermekének egyike, Ursula így Brüsszelben született 1958-ban, és 13 éves koráig ott is élt. A lány utóbb archeológiát, majd három évig közgazdaságtant tanult, hogy azután elvégezze az orvosi egyetemet. Sok évvel később azzal vádolták, hogy csalt a diplomamunkájánál, de az egyetem vizsgálata felmentette azzal, hogy „koppintásai” nem voltak sem szándékosak, sem lényegesek.

A szakvizsgáig el nem jutó nőgyógyász csak rövid ideig, segédorvosként praktizált, mert családot alapított, és jöttek a gyerekek. A férj, Heiko von der Leyen professzor szintén orvos, jelentős kutatási eredményeit vállalkozóként hasznosította az egészségiparban. A gyorsan növekvő família 1992 és 1996 között Kaliforniában élt, a férj a Stanford Egyetemen dolgozott. Feleségének politikai karrierje így csak viszonylag későn, 44 éves korában kezdődött. Először szűkebb hazájának tartományi kormányában lett a szociális ügyek minisztere, majd sikere láttán beválasztották a Kereszténydemokrata Párt, a CDU elnökségébe...
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.