2019. július 15., hétfő

KÜLFÖLDRE MEGY? MUTATJUK, MELYIK BANK A LEGJOBB! - NYÁRRA MEGINT GYENGÜLT A FORINT

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.07.15.


A turisták az előző évben és az idén is bosszankodva láthatták, hogy a nyári szezonra meggyengül a forint. A hétvége előtt a mélyponthoz képest majdnem 13 forinttal került többe az euró. Körülbelül ennek fele úszható meg azzal, ha jó bankot választunk.

Bár sokan még mindig azt hiszik, hogy a kártyás külföldi költés olcsóbb, mintha pénzváltónál szerezné be valaki az eurót, ez már régóta nincs így. Az Azénpénzem.hu legfrissebb felmérése szerint (ennek részleteiről itt tájékozódhat) a valutaváltók legjobb átlagos árfolyama és a kártyánál alkalmazott konverziós árfolyam között több mint 6 forint eurónként a különbség – nem a bankok javára.

Ez az eltérés a tavalyi síszezonban még alig haladta meg a 4 forintot. Érdemes felidézni (ahogy azt tettük már többször is), hogy a tranzakciós illeték bevezetése előtt, 2012 nyarán még – logikusan – százezer forintonként nyolc eurót lehetett spórolni, ha valaki inkább kártyával fizetett külföldön.

Nem csak erre érdemes azonban a rendszeresen külföldre utazóknak figyelniük. Bőven akadhatnak ugyanis, akik úgy látják, a kényelem és a biztonság megér ennyit. Az sem mellékes, hogy azoknak, akiknek jövedelme pénzintézeti számlára érkezik, a tranzakciós illeték miatt komoly összegbe kerülhet az is, hogy kápéban hozzájussanak ahhoz a pénzhez, amivel felkereshetik a pénzváltókat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.