2019. július 15., hétfő

A BESZARI NÉPPÁRT ITT HAGY BENNÜNKET

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2019.07.15.


Enyhül a feszültség a Néppárt és a Fidesz között – számol be némi újongással a Hír tv a Die Welt cikkéről. A német lap azt az értesülését osztja meg az olvasóval, hogy a magyar kormánypárt, amelynek tagságát néhány hónapja felfüggesztette a Néppárt (EPP), mintha engedne a szorításból, és noha a végső döntés csak ősszel születik meg, mintha olyan irányba tolná a dolgokat, hogy a végén ottmaradhasson soraiban a Fidesz csoportja is.

Talán nem is véletlen, hogy a napokban Kövér László újra nagyképűen fogalmazott, kijelentette, hogy a Néppártnak nagyobb szüksége van a Fideszre, mint fordítva. A Die Welt ezt lényegében megerősíti, amikor arról értekezik, hogy ahhoz, hogy megszavazzák bizottsági elnöknek a német van der Leyent, szükség van a magyar párt szavazatira is.

És ilyenkor bizony félreteszik az európai politikusok az érzékenységüket; igyekeznek meg sem hallani a magyar parlament elnökének őket lekicsinylő szavait. Ami persze igaz fájdalmat okoz nekünk itthon, saját tehetetlenségünk nagyítódik fel ilyenkor. Mert ugyan kénytelen-kelletlen tudomásul vettük, hogy Kövér László lenéz, megvet, sőt semmibe vesz bennünket, sőt ha csak teheti meg is alázza az ellenzékieket, képviselőit lényegében kiszorítja a parlamenti munkából, de azért abban bíztunk egy picit, hogy ha ezt európaiakkal teszi, azt nem ússza meg szárazon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.