2019. július 18., csütörtök

MÁR A GYERMEKEK ÁTVERÉSÉNÉL TARTANAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2019.07.18.


Zuglóban túl sok a jó tanuló. Igen, bizony így van, nem lehet erről eleget beszélni. Ennek köszönhető az, hogy a legalább 100 ötös érdemjegyet megszerző tanulók közül egyetlen egy sem kapott a beígért oklevélből. Több kerületi iskola is közölte diákjaival, hogy a májusban meghirdetett 100 ötös pályzatot egyszerűen visszavonta a tankerület, mivel túl sok diák érte el ezt a számot. Az egyik iskola igazgatója a következő levelet juttatta el a szülőknek és az iskola munkaközösségének:

"Kedves Kollégák, Kedves SZMK! Miután nem érkeztek meg a gyerekeknek ígért oklevelek, tegnap felhívtam a tankerületi központot. Érdeklődésemre azt a tájékoztatást kaptam, hogy az iskolák nagyságrendekkel több gyerek nevét küldték be, mint amire számítottak, és sajnos nincs mód ennyi tanulót oklevéllel jutalmazni, ezért a „100 ötös” programot leállították. Őszintén sajnálom, hogy a legjobb tanulóinknak okoztunk ezzel csalódást. Szép nyarat, jó pihenést mindenkinek!"

Ilyen hírrel azért elég ritkán találkozni, még idehaza is. Egy oklevél kiállítása vajon mennyibe kerülhet, ha azt a tankerületnek nincs módja megoldani? Talán Mészáros Lőrinc is beszállt az üzletbe és 1 millió forint/darab áron dolgozott volna? Egy oklevél végső soron egy laminált papírlap, aminek a költsége még ha túl is árazzák, maximum 4000 forintba kerül. Ennyi pénze sincs arra a tankerületnek, hogy legjobb tanulóit díjazza? Az pedig már egy másik kérdés, hogy az ötletgazdák vajon hány diákkal számoltak előzetesen, hiszen azzal érvelnek, hogy nagyságrendekkel több nevet kaptak, mint amennyire számítottak. Az elektronikus ellenőrzőkből többé-kevésbé ki lehetett volna számítani előzetesen, sőt, az igazgatókat is megkérhették volna arra, hogy adjanak egy becsült számot. De nem. Úgy tűnik, itthon még ez is egy megoldhatatlan feladat.

Persze a tankerület az Index cikkét követően megmagyarázta a „félreértést. Lássuk tehát ki is hibázott:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.