2019. július 24., szerda

ONNAN KAPOTT TOCKOST ORBÁN VIKTOR, AHONNAN BIZTOSAN NEM SZÁMÍTOTT RÁ

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2019.07.23.


Valószínűleg már annyira megszoktuk a kormány kommunikációjának kétszínűségét, hogy fel sem tűnt számunkra: ismét a miniszterelnök szerecsenmosdatásába kezdtek a propagandagépezet munkatársai. Felfigyelt azonban a nagy átverésre az orosz állami média, és nem is kímélte Orbán Viktort, amikor megszellőztette „puritán” repülőútjának propagandisztikus jellegét. Ki gondolta volna, hogy a baráti orosz média osztja majd a sallereket, kokikat és tockosokat a magyar kormányfőnek? De, mint tudjuk, az oroszoknál semmi sem történik véletlenül.

A Russia Today (RT) az orosz állami kormánypropaganda legfontosabb láncszeme. Talán olyan hatása van az orosz tájékoztatásban, mintha Magyarországon az M1 közszolgálatinak csúfolt tévécsatornát kereszteznénk az Echo TV-be oltott Hír TV-vel. A putyini irányvonalat katonásan követő RT-től a magyar kormánymédia is előszeretettel szokott átvenni (ál)híreket, ám kevés a valószínűsége, hogy a minap kiadott anyagukat bárhol is használta volna a magyar lakájmédia.

Az írás ugyanis felidézi, hogy a magyar miniszterelnökről fotó készült a repülőtéren, és hogy a WizzAir menetrend szerinti járatával érkezett Budapestre Milánóból a múlthéten. A látszat azonban (ezúttal) nem téveszti meg az éles szemű orosz kollégákat, ugyanis hozzáteszik, hogy azt is, hogy többek szerint ez csak PR-akció a magánrepülőzős-katonai repülőgépes hírek semlegesítésére. Az oroszok okfejtését megerősíti az a fotó is, melyet a hivatalos magyar szervek posztoltak a legnépszerűbb közösségi oldalon a miniszterelnökről és Gulyás Gergely kancelláriaminiszterről, amint egy puritán váróteremben debreceni kolbászt majszolnak, amit zsömlével kísérnek le...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.