2019. július 16., kedd

ORBÁNT CSAKIS A PÉNZ ÉRDEKLI, SEMMI MÁS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2019.07.16.


...Tudósok százai kongatják a vészharangokat és szólítják fel arra a világ kormányait, hogy ha nem teszünk valamit, akkor felkészülhetünk arra, hogy az olajért vívott háborúkat fel fogja váltani a vízért vívott, ami vélhetően jóval halálosabb és pusztítóbb lesz mindenki számára. Noha az uniós vezetők egyre inkább dolgoznak egy terven a civilizáció megmentésével kapcsolatban, elképzelhető, hogy már késő. Az pedig már csak hab a tortán, hogy Orbán Viktor egyszemélyben megy neki bármiféle, az emberiség szempontjából sorsdöntő kérdésnek. Hogy mi lehet az oka?

"A céllal egyetértünk, de amíg nem látjuk, hol van erre a pénz, addig nem vállaljuk. Úgyhogy kezdjünk tárgyalni a pénzről!"

Már megint a hozzáférhető pénz a legfontosabb Orbánnnak, micsoda meglepetés! Csalódás is lett volna, ha nem ez áll a háttérben, komolyan. Kit érdekel az, hogy emberek milliói éheznek világszerte az aszály miatt? Kit érdekel, hogy egyre több helyen válik szinte elérhetetlenné a tiszta ivóvíz? Kit érdekel, hogy az elsivatagodás miatt egyre több ország élelemellátása kerülhet veszélybe? Megmondom, kit nem: Orbán Viktort. Még akkor sem, ha pontosan tudható az, hogy a klímaváltozás az egyik oka annak, hogy emberek milliói indultak útnak, hogy egy olyan ország felé vegyék az irányt, ahol még nem vették át a zöld legelők helyét a homoksivatagok. Ezeket az embereket egy kerítés már nem fogja megállítani, hiszen ők a saját és gyermekeik jövőjét féltik.

A döntés hátteréről tehát a magyarok nem tudhatnak meg semmit, miközben a gyermekeink jövőjéről van szó, hiszen ha Orbánék megvétózzák a megállapodás tervezetét – feltéve, hogy nem kapnak elegendő pénzt ahhoz, hogy szignózzák azt – akkor a gyermekeink jövőjére mondanak nemet. A családbarát magyar kormány, amely a keresztényi szeretet jegyében minden tárgyalóasztal közepére odaszarik, ha nem kapja meg azt, amit követel. Orbánt és kormányát soha nem érdekelte a környezetvédelem, sem a klímaváltozás, ezt eddig sem rejtették véka alá. Azonban a mostani vétó – ehhez a lengyel és cseh tiltakozás sem kell – sokkal több annál, mint hogy egy piciny ország nagyravágyó vezetője semmibe veszi a klímaváltozás tényét. Itt már emberek százmillióiról van szó, hiszen ha nem születik egységes megállapodás, úgy a francia, vagy német gyárak továbbra is korlát nélkül égethetnek szerves anyagokat, ezzel megpecsételve a civilizáció sorsát.

Továbbra is egy dolog fontos Orbánnak: pénz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.