2019. július 16., kedd

KÁOSZ A TV2-NÉL: HIVATALOSAN IS ELADTÁK A CSATORNÁT, VALÓSZÍNŰLEG TÖBBSZÖR IS

G7.HU
Szerző: JANDÓ ZOLTÁN
2019.07.16. 


Egészen döbbenetes kavarás zajlik a TV2-nél, az azonban most már biztos, hogy hivatalosan is új tulajdonosa van a kereskedelmi tévének. Június utolsó napjaiban ugyanis a januárban elhunyt Andy Vajna vagyonkezelő cége eladta az AV Progress nevű társaságot. Márpedig ez a cég a TV2 mögött álló tulajdonosi láncolat egyik tagja, így – legalábbis elvileg és papíron – a csatorna, sőt a teljes Fidesz-közeli tévés biznisz is új tulajdonoshoz került.

Ez az új tulajdonos pedig a BusinessHelp Kft., épp az a cég, amelyről három hónapja megírtuk, hogy 2016 óta közel 20 milliárd forintnyi előleget tett le a TV2-ért, így valójában már évek óta birtokolhatná a tévét. Csak eddig valamiért nem vették a nevükre a csatornát.

Most úgy tűnik, hogy ez megtörtént, érvényesítették ezt a jogot. A cégháló körül jogi kavarások miatt azonban könnyen elképzelhető, hogy valójában mégsem ők birtokolják a kereskedelmi tévét. A hivatalos iratok alapján ugyanis úgy tűnik, hogy az elmúlt hónapokban a cégháló más vállalatai is tulajdonost váltottak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.