2019. augusztus 3., szombat

AZT MOST MÁR BIZTOSAN TUDJUK, HOGY URSULA VON DER LEYEN ELNÖKASSZONY IS VISZOLYOG ORBÁN VIKTOR KÉZCSÓKJÁTÓL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2019.08.02.


Foglaljuk össze, mit tudunk! Azt tudjuk, amit Orbán Viktor elmondott. Azt nem tudjuk, mit mondott Ursula von der Leyen. De egészen biztosan annyit tudunk kettejük brüsszeli találkozójáról, hogy a nagy magyar vitéz már az elején égett, mint az olajos rongy. Nem sikerült a kézcsókja, nem cuppanhatott rá Ursula kezére. Még lehajolni sem volt ideje, mert az Európai Bizottság elnöke határozott mozdulattal lefele húzta Orbán kezét, jelezve a kedves magyar vendégnek, hogy menjél már te a francba, fogjál rendesen kezet, ahogy az a diplomáciában illik. Na jó, ilyent nem mond egy úriasszony, esetleg csak gondol.

Szóval, elmaradt az orbáni kézcsók, pedig tudja már a világ is, ahogyan Orbán kézcsókol, nem kézcsókol úgy senki. Kezek marokban, rántás fölfelé, és cupp! Jó hangosan. Angela Merkel, Condoleezza Rice, Hillary Clinton, Eleni Kounalakis kapott már Orbán-cupit. Azóta is boldogok tőle. Arra mindenki emlékezik, amikor Sonia Gandhi indiai kormányfő azonnal elhúzta a kezét, amikor markolta Orbán. Indiában a nők és férfiak, ha nincs köztük családi kapcsolat, szinte soha nem érintik meg egymást. Gandhi kulturáltan, az utolsó pillanatban rántotta el a kezét O. V. szájától.

Szóval, annyit tudunk konkrétan, hogy Orbán változatlanul kézcsókban is a legszarabbul teljesít. Bárdolatlansága mit sem változott, csak növekedett éveinek számával. Azt eddig is tudtuk, hogy keveset ért a kulturált nyugatból. A találkozóról pedig annyit, messziről jött ember, azt mond, amit akar. Brüsszel nem földrajzi távolságban esik messze a magyar miniszterelnöktől, hanem szellemiségében, kultúrájában, demokratikus elveiben.

Nyilván azt mondja, hogy elégedett a találkozóval. Akkor is azt mondaná, ha csalódott, mert a büdös életben nem akarja magáról levakarni, hogy az EP-választások királycsinálója lett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.