2019. augusztus 1., csütörtök

INTERJÚ A CORVINUS ELHÍRESÜLT DIPLOMAOSZTÓJÁNAK SZÓNOKÁVAL

KLUBRÁDIÓ / HETES STÚDIÓ
Szerző: GALAVITS PETRIK / KLUBRÁDIÓ
2019.07.31.


Meglepetést és elismerést váltott ki a Corvinus Egyetem múlt heti diplomaosztóján Clare Humphreys, aki a végzősök nevében kritikus beszéddel búcsúzott az intézménytől. A hallgatótársai üdvrivalgással jutalmazták az egyetem államosítása, a CEU elűzése és az MTA megcsonkításáról is szót ejtő amerikai végzőst, míg az egyetem vezetősége dermedten hallgatta. A Klubrádió telefonon érte el a már Seattle-ben lévő Corvinus-alumnát.

„Talán nem szabadna ennyire egyenesen kimondanom, de nagyon aggaszt az alma materem és a bolygónk jövője... A Corvinus túlélte a szocializmust, de vajon hogy fog bírni a neoliberalizmussal?” – fogalmazott a végzősök nevében beszélő Clare Humphreys a Corvinus Egyetem múlt heti diplomaosztóján.

A kapitalizmust rossz rendszernek tartja, szerinte egyre kevésbé lehet tagadni azt a tényt, hogy miközben keveseket nagyon gazdaggá tesz, hatalmas tömegeket kizsákmányol a rendszer, és a bolygót is tönkreteszi.

Hallgatótársai tapssal és üdvrivalgással fogadták a beszédét, míg a mögötte ülő egyetemi vezetők faarcot magukra erőltetve figyelték. Azt is mondta, hogy éppen azért jött Magyarországra tanulni, hogy elkerülje az amerikai egyetemeken tandíjuk miatt adósságcsapdába kerülő barátai sorsát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.