2019. augusztus 22., csütörtök

ISTEN ÓVJA MAGYARORSZÁGOT!

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: BOGDÁN GÉZA
2019.08.22.



...Államalapításunk ünnepén a magyar törvényhozás épületének homlokzatán egy különleges – sokunk által eddig még soha nem látott – vörös alapon keresztet ábrázoló zászlóra lehettünk figyelmesek.

A zászló egy szimbólum, egy jelkép, amellyel a hatalmon lévők valamit tudatni és elfogadtatni akarnának velünk. Az időzítés pedig szintén üzenetértékű és önmagáért beszél.

Jövő év június 20-án lesz a trianoni békediktátum 100. évfordulója. Egyes, magukat nemzeti érzelműnek mondó történészek szerint azonban 2020-ban lejár a szerződés, és visszakapjuk a szerintük igazságtalanul elcsatolt területeinket.

Az a bizonyos keresztes zászló tehát a napnál is világosabb, hogy az irredentizmus jelképe. Azt üzeni a világnak, hogy Magyarország márpedig nem törődött bele területeinek elvesztésébe, s azokat 100 év után is visszaköveteli.

Nemzeti és szövetségi érdekre hivatkozva a térség legmodernebb hadseregét fejleszti Magyarország – adták hírül a tudósítók, ez év elején januárban. Pár hónap múlva már újabb százmilliárdos tételről, és valamilyen titkos szuperfegyverről is beszéltek.

A tények tükrében én csak reménykedni tudok. Reménykedni és bízni abban, hogy hazám kormánya nem fog az egykori területei miatt háborús konfliktusba keveredni a szomszédaival, és nem következnek be Vaclav Havel jóslatai sem.

Vaclav Havel Orbán Viktorról 2002-ben: „Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is.”

Adja Isten, hogy nekem se legyen igazam!

Isten óvja Magyarországot!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.