2019. augusztus 3., szombat

KÜLFÖLDRE KÖLTÖZNI MINDIG ÁLDOZAT

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2019.08.03.


Svédországban erősödött fel a magyar identitása és soha nem merült fel benne az, hogy svéddé váljon – mesélte Bandirepublic, akit már sok posztból ismerhettek itt a Határátkelőn (hiszen törzsszerző, -kommentelő és -olvasó). Hét éve költöztek ki Svédországba és most, hogy hazalátogatott Magyarországra, leültünk beszélgetni.

Bandirepublic és családja 2012-ben költözött Stockholmba, nem sokkal kislánya születése után. Dolgukat megkönnyítette, hogy felesége családja Stockholmban él, ő maga is ott nőtt fel.

Felesége szülei még a 80-as években mentek ki balettművészként Svédországba, ám felesége a Magyar Állami Balettintézetben táncolt, ők is Magyarországon ismerkedtek meg.

„Amikor a gyerek született, úgy voltunk, hogy menjünk ki egy évre. A feleségem el akart végezni egy tanfolyamot, én egy multinál dolgoztam közgazdászként és nagyon tele volt a hócipőm. Kiégtem.

Nem volt nagyon megtervezve mit és hogyan fogunk csinálni, Nekem akkor elég volt ez az egy év és bíztam abban, hogy a sors hozza, amit kell. Menekülni akartam az akkor helyzetünkből” - mesélte.

A munkahelyi nehézségek mellett ott lógott a fejük felett egy svájcifrank-hitel, aminek törlesztése akkor eléggé kilátástalannak tűnt.

Kiköltöztek tehát Svédországba, ahol eltelt az első, majd a második év, lassan dönteni kellett, hiszen balettművész feleségét várta vissza a Magyar Állami Operaház.

„Úgy két és fél év elteltével megkérdeztem tőle, hogy figyelj, akkor hazaköltözünk vagy nem? Addigra kapott szerződést a Svéd Királyi Balettben, nekem is éppen nagyon jó állásom volt, elég sokat kerestem, jó helyen laktunk, a gyereknek jó volt az óvoda, nem nagyon volt olyan ok, ami miatt érdemes lett volna hazaköltözni” - emlékezett vissza Bandirepublic...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.