2019. augusztus 24., szombat

LETAROLTÁK A SZENT MARGIT GIMNÁZIUM KERTJÉT SZENTIMREVÁROSBAN

INDEX
Szerző: ZSUPPÁN ANDRÁS
2019.08.23.


Olvasói bejelentést kaptunk arról, hogy nagyszabású építkezés zajlik Szentimrevárosban, és a környéken élők legnagyobb megdöbbenésére letarolták a Villányi úti Szent Margit Gimnázium hátsó kertjét. A Gellérthegy aljában fekvő, nagy zöldterület az út felől nem látszik, a Ménesi útról nézve viszont meghatározta a környék látképét, és a szomszédos lakóházaknak - ez elsősorban a Himfy utca villáit jelenti - kellemes, parkszerű környezetet biztosított.

A TERÜLETEN RÁNÉZÉSRE 50-70 ÉVES, ÖREG FÁK SOKASÁGA ÁLLT, A FACSOPORTOK KÖZÖTT AZ ISKOLA SPORTPÁLYÁI HELYEZKEDTEK EL.

Az iskola alapítása óta szép, parkos környezetben állt, ahogy erről a két háború közötti archív felvételek is tanúskodnak.

A park helyére most nagy méretű tornacsarnokot épít az intézmény fenntartója, az Isteni Megváltóról Nevezett Nővérek Kongregációja. Az építkezés június 14-én kezdődött, az utolsó fát tegnap, augusztus 22-én vágták ki. Ezért külön lobbizott az egyik szomszédos ház lakója, mert évtizedek óta adott árnyékot az épület számára, és kívül helyezkedett el a munkagödrön, de végül mennie kellett. A park helyén most egy hatalmas munkagödör található...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.