2019. augusztus 6., kedd

NINCS SZAKORVOS, KÉSZENLÉTET RENDELTEK A SZENT MARGIT KÓRHÁZBAN A GYOMORVÉRZÉSES BETEGEK MIATT

INDEX
Szerző: JOÓB SÁNDOR
2019.08.06.


Az orvoshiány és a nyári szabadságolások különösen nehéz helyzetet teremthetnek a kórházakban. Miután nincs gasztroenterológus az óbudai Szent Margit Kórházban, a főigazgató augusztus 1-től készenléti ügyeletet rendelt el, hogy az akut gyomor- és bélvérzéses betegeket el tudják látni. 

Az Index birtokába jutott főigazgatói körlevél szerint miután a kórházban nincs gasztroenterológiai szakorvos, augusztus 1-től új eljárásrendet vezetnek be a gasztrointesztinális vérző betegek ellátására. Ugyan a kórháznak alapesetben nem feladata a súlyos gyomor- és bélvérzéses betegek fogadása, de felmerülhetnek ilyen problémák a már bent fekvő betegeknél is.

Erre az eshetőségre felkészülve ezért a főigazgató irányításával készenléti ügyeletet szerveztek kórházi orvosok és külső, vállalkozó orvosok bevonásával. A főigazgató ugyanakkor azt írja, "a rendelkezésre álló humánerőforrás kapacitás függvényében az előttünk álló időszakban lehetnek olyan napok, amelyeken ilyen készenléti ügyelet nem biztosítható"....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.