2019. augusztus 28., szerda

SOSEM LESZ VÉGE: MÉG 2,3 MILLIÁRDOT HOZZÁADHATUNK A 2017-ES VIZES VB ÁRÁHOZ

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: nepszava.hu
2019.08.28.


A szervező Bp2017 nem fizette ki az Antenna Hungáriát, bár két állami cégről van szó. Utóbbi jogi lépésekkel próbálkozik.

Noha azt nem tudni, pontosan mennyibe került a 2017-es magyarországi vizes világbajnokság, annyi sejthető, hogy nettó 108 és 130 milliárd forint közötti összeget szórt el rá a kormány. De nem elég, hogy követhetetlen az elköltött közpénz útja és mennyisége. Mint a 24.hu írja, a vizes vb-t szervező cég, a Bp2017 Kft. nem áll meg a veszteség termelésében:

a közpénzszórás közepette 2,3 milliárd forinttal adósa maradt egyik beszállítójának, egy másik állami cégnek.

Az Antenna Hungária Zrt. mérlegéhez fűzött kiegészítő melléklete szerint az állami műsorszóró hiába követelte a pénzét a Bp2017-től, így két év alatt bő 2300 millió forint tartozást kellett értékvesztésként leírnia. A májusban leadott beszámolóban homályosan írnak csak arról, hogy a szükséges lépéseket megtették a követelés behajtásáért, a jogi eljárás folyamatban van. A hiányzó milliárdokkal kapcsolatban nem nyilatkozott az Antenna Hungária.

A vb előtt egyébként kistafírozták az Antenna Hungáriát: 2017 elején 21 milliárd, júliusban további csaknem 700 millió forint tőkeinjekciót kapott az állami tulajdonostól. Magán a vb-n egy becslés szerint nagyjából 30 milliárdos szerződés keretében dolgozhattak. Annyi eszközt vettek arra, hogy a beszámoló szerint még a 2018-as évükben is komoly feladat volt azok eladogatása. A cégnél most is szalad a szekér, nemrég 30 milliárd forintos keretszerződést nyert el rendezvényszervezésre a Rogán Antal-féle Nemzeti Kommunikációs Hivataltól...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.