2019. szeptember 22., vasárnap

ÉS AKKOR KIDERÜLT, HOGY KISVÁRDÁN MÉG MINDIG NINCS ELÉG FOCIPÁLYA A HVG HETI GAZDASÁGI ÖSSZEFOGLALÓJA

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2019.09.22.


Már 334 forintot is elkértek egy euróért; nyolc és fél év fegyházat kért az ügyészség a fideszes Simonka Györgyre; mindenki feszülten várja, mi történik a szaúdi olajfinomítót ért dróntámadás után. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Egy hét sem telik el mostanában anélkül, hogy a forint ne esne újabb történelmi mélypontra, ezúttal kedden jött el először ez a pillanat, amikor 334,25 forintot kértek el egy euróért, majd pénteken már 334,33-nál is járt az árfolyam. A válság, amelyet a tavasszal még szeptemberre prognosztizált a kormány, még sehol nincs, de valami furcsa így is történik a gazdaságban.

2007-2008-cal ellentétben most nincs szó összeomlásról, de a globális gazdaságban hétről hétre egy kicsit rosszabb a helyzet, és ez begyűrűzhet hozzánk is. Az olajár például jókorát nőtt, miután múlt hétvégén drónnal támadták meg Szaúd-Arábia legnagyobb olajfinomítóit. Ez kapásból akkora kiesést okozott a piacon, amihez egyedül az iráni forradalom hatása volt mérhető, de a piacok már elkezdték beárazni, hogy elhúzódó válság is jöhet. De a probléma okai között érdemes keresnünk azt is, hogy Trump vámháborúja sem állt le, arról pedig senkinek fogalma sincs, hogy mi lesz a Brexit-káosz vége...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.