2019. szeptember 15., vasárnap

ÉS AKKOR MATOLCSY MEGÍGÉRTE, HOGY MÉG ÉVTIZEDEKIG TART AZ ÚJ MAGYAR ARANYKOR

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2019.09.15.


Nyolcszáz embert küld el az Electrolux Jászberényből; szervezkednek az utasok a vasúti káosz miatt; tovább esik a forint árfolyama. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Hónapokon belül nyolcszáz ember veszíti el az állását Jászberényben, az Electroluxnál. A városban ilyen leépítésre még nem volt példa. A svéd cég a költségek növekedésével indokolta azt, hogy kiszervezi Kínába a porszívógyártást és a hűtőgyártás nagy részét 2020-tól.

A döntés a kormányt is meglepetésként érte, néhány órával a bejelentés után a pénzügy- és az innovációs miniszter is megjelent a városban. Az Electrolux eközben a nyíregyházi gyárában hatalmas fejlesztésbe kezd, de hogy miért pont ott, azt nem tudni.

Betelt a pohár a vonaton utazóknál: petíciót adtak be és tüntetést szerveznek a rendszeres késések és a káosz miatt. Ez a hét sem telt el nagy zavar nélkül, vasárnapról hétfőre virradóra a Keleti pályaudvaron azért nem volt pénztáros, mert az egyetlen éjszakás megbetegedett, majd kedd reggel a MÁV teljes jegyvételi rendszere lehalt, ugyanaznap pedig a Nyugatiban a tárolóvágányon felejtettek egy utasokkal teli vonatot. Gyönyörű képzavarral mondhatnánk, hogy fejek hullottak a fejetlenség miatt, a hónap végén távozik a vasúti pálya állapotáért felelős vezérigazgató-helyettes, és a Nyugati pályaudvar csomópontvezetőjét is felmentették...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.