2019. szeptember 4., szerda

FERENCVÁROSBAN KETTŐZÖTT SEBESSÉGGEL ZAJLIK A VÁLASZTÁSOK ELBERKIKRISZTIÁNOSÍTÁSA

444.HU
Szerző: ÁCS DÁNIEL
2019.09.03.


Egyre nagyobb tempóban, ügyesen adagolva zajlik az önkormányzati választások berkikrisztiánosítása. Egyik nap egy LMP-s képviselőről derült ki, hogy hirtelen felindulásból inkább fideszes színekben méretteti meg magát, másnap egy MSZP-ből fél lábbal kiugrott jelölt valahogy pont a helyi fideszes kampány irányítójával osztotta meg az ellenzék titkos anyagát, aztán jön a nem is annyira meglepő hír, hogy a terhelt múltú ex-szocialista Hunvald György a Ferencvárosi Lokálpatrióták jelöltjeként indul a polgármesteri címért, de nem a IX. kerületben, hanem az Erzsébetvárosban. Hasonló esetekről hallani Pesterzsébeten, Józsefvárosban, Szegeden, Angyalföldön. Hosszú a sor. 

A magyar közélet és demokrácia megszokott eleme lett, hogy a választásokat rendre kamuszervezetekkel, bizniszpártokkal, trash-jelöltekkel próbálják szétzilálni és - nem is sikertelenül - nevetségessé tenni.

Ferencvárosban, ahol a hatalmon lévő Fidesznek minden előrejelzés szerint van félnivalója, feltűnően sokan mozdultak meg annak érdekében, hogy ne valódi jelöltekről, teljesítményekről, ne adj isten valódi elképzelésekről, víziókról szóljon a választási kampány. Az EP-választáson a Momentum és a DK a többi ellenzéki párt nélkül is több szavazatot szerzett, mint a Fidesz.

Fidesz-KDNP: 38,3
Momentum: 22,83
DK: 17,13
MSZP-P: 7,69

A kerületért heves versengés indult el az ellenzéki oldalon, amit végül egy előválasztás döntött el. A vetélkedésből augusztus 16-án Baranyi Krisztina független önkormányzati képviselő került ki győztesen.

Egy napra rá, augusztus 17-én egy a helyi MSZP-ből frissen kilépett tag, Cséplő Dániel, aki hetekkel korábban még Karácsony Gergelynek kampányolt, bejelentette, hogy önállóan elindul a választáson. Az aktivistának azonnal lett pultja, matricái, szórólapja, plakátja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.