2019. szeptember 18., szerda

KINEK AZ ÉRDEKE A GYENGE FORINT? - AZ EGÉSZ TÉRSÉGBEN A MAGYAR LAKOSOK JÁRTAK A LEGROSSZABBUL

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.09.18.


Újabb és újabb történelmi mélypontra gyengül a forint. Nemzeti devizánk mozgása pedig – derül ki az Azénpénzem.hu adatgyűjtéséből – térségi szinten is példátlan. Nem csoda, hogy megindultak a spekulációk: milyen érdekek játszhatnak szerepet a jelenlegi folyamatokban.


Tegnap nap közben bőven 334 forint felett is járt az euró árfolyama, ami az előző napok adatai után újabb történelmi mélypontot jelent. Horváth István, a Sberbank szakértője néhány napja kifejtette: több éves távlatban lassú gyengülésre számít, az euró akár 340-350 forintot is érhet majd, de az idei mélyponton már túl lehetünk. Nem így történt. A kilátásokkal kapcsolatban sorra megjelent elemzéseket most nem citáljuk, már csak azért sem, mert ezekből sokszor a befektetési cég pozíciójára lehet leginkább következtetni (a forint gyengülésére vagy erősödésére „fogadnak”).

Érdemes azonban megnézni, hogy a jelenlegi mozgások speciálisan a magyar devizára jellemzők-e, vagy a térség egészére – mint arról szintén akadt nyilatkozat. Az alábbi, az idei árfolyammozgásokat ábrázoló, tegnap késő délután záródó grafikon meglehetősen magáért beszél. Ebből világosan kiderül, hogy a nagy vesztes a forint. Ez egyébként nem csak aktuálisan, hosszabb távon is igaz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.