2019. szeptember 5., csütörtök

MÉSZÁROS VEJE KITÚRTA A KÉZIS LÁNYOKAT A SZOMBATHELYI SPORTKOMPLEXUMBÓL

ÁTLÁTSZÓ / ORSZÁGSZERTE
Szerző: ÁTLÁTSZÓ
2019.09.05.


Harminckét millió forintjába fáj a szombathelyieknek, hogy nem tudtak megegyezni a kézilabdások Mészáros vejével a Haladás Sportkomplexum használatáról. Pedig közgyűlési döntés kötelezte az üzemeltetőt, hogy állapodjanak meg a csapattal.

44 év után ismét van NB 1-es női kézilabda csapata Szombathelynek. Ez akár örömteli is lehetne a városnak, az örömbe azonban nem kevés bosszúság is vegyült: négy meccs kivételével ugyanis nem Szombathelyen, hanem Répcelakon kell megrendeznie a hazai mérkőzéseit a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiának.

A Haladás helyzetével többször foglalkoztunk már. Legutóbb akkor kerül képbe a sportegyesület, amikor arról folyt a vita, hogy az élvonalbeli kézilabdacsapatot nem akarják beengedni a Sportkomplexumba. Holott arról még az áprilisi közgyűlés döntött, hogy a komplexum fenntartójának, az önkormányzati Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.-nek helyet kell adnia a kéziseknek.

A cég ügyvezetője, Gál Sándor, aki a Fidesz szombathelyi szervezetének alelnöke is, később azzal hárított, hogy mivel korábban az üzemeltető szerződést kötött a Haladás VSE-vel, a komplexum felett csak este 10 és reggel 8 óra között rendelkezik, a kézilabdásokat pedig csakis ebben az időpontban tudja beengedni edzeni és meccset játszani is. Az ezen kívüli időben az SZKKA-nak nem vele, hanem a Homlok Zsolt (azaz Mészáros Lőrinc veje) által elnökölt Haladás VSE-vel kell megegyeznie.

Vagyis egy bérlőtől kell bérelnie az önkormányzati létesítményt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.