2019. szeptember 22., vasárnap

ORBÁN BESZÉDÉT ÉNEKELVE ÉS TAPSOLVA SZAKÍTOTTÁK FÉLBE RÓMÁBAN

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2019.09.21.


Giuseppe Conte olasz kormányfőnek is visszaüzent Orbán Viktor Rómában. A miniszterelnök az Atreju nevű rendezvény meghívottjaként tartott beszédet.

Olaszország nagyobb, népesebb, és az olasz nyelvet - ellentétben a magyarral - az egész világon ismerik, úgyhogy azon gondolkodom, miért érdekli az olaszokat egyáltalán Magyarország - kezdte beszédét Orbán Viktor az olasz jobboldali párt, a Fratelli d'Italia római rendezvényén, amelyen kora délután Giuseppe Conte olasz kormányfő is részt vett és Orbán Viktornak is üzent.

Orbán Viktor a rendezvényen - Contéval ellentétben - először nem interjút adott, hanem a tőle megszokott beszédet mondta el papírból. (Interjúra csak a nagyjából félórás beszédet követően került sor.)

Mi, magyarok majdnem ötven évig éltünk orosz elnyomás megszállás alatt, önök ezalatt szabadságban éltek - mondta Orbán. Aztán a két ország közötti kapcsolatot szemléltetve felhozta az Illy kávé példáját, amelyet egy Magyarországról kivándorolt család alapított, majd megemlítette a Ragazzi di Buda című 56-os olasz dalt, amelyet - amint szóba hozta - felállva és tapsolva kezdett énekelni az egész csarnok, beleértve az Orbánt meghívó párt elnökét, Giorgia Melonit...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.