2019. szeptember 8., vasárnap

ORBÁN VIKTOR A NYÁRON CSÁNYIÉK HORVÁT MAGÁNSZIGETÉN IS JÁRHATOTT - AZ ÁTLÁTSZÓ HETI LAPSZEMLÉJE

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2019.09.08.


Index: Horvát lapok szerint Csányiék magánszigetén is járhatott Orbán

Nem Brgulje volt az egyetlen horvátországi település, ahol Orbán Viktor feltűnt vagy feltűnhetett idén nyáron. A vitorlás utazásról beszámoló és képeket is közlő Slobodna Dalmacija augusztus közepén meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a magyar miniszterelnök egy fekete helikopterrel érkezett a Smokvica Vela nevű kibérelhető üdülőszigetre. A legnagyobb szerb bulvárlap, a Blic hozzátette, hogy – szintén meg nem erősített hírek szerint – Smokvica az Orbán barátjának nevezett Csányi Sándor tulajdona. Az Index kérdésére az OTP kommunikációs főosztálya kérdésünkre elismerte, hogy a sziget valóban a Csányi-birodalomé.

G7: Közelednek a választások, gyorsan megtolták még 3,5 milliárddal a propagandát

Újabb 3,5 milliárd forintot költ el a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda arra, hogy tájékoztassa a magyar állampolgárokat és a nemzetközi közvéleményt a kormány döntéseiről. Az „Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai színtéren történő kormányzati kommunikációval kapcsolatos feladatok” kódjelű közbeszerzések közül ez szám szerint már a nyolcadik, míg „az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok” ellátását tizenhatodszor rendeli meg a tárca. Most újabb kék plakátok várhatók.

Napi.hu: Árzuhanás – már százmilliárdnál olcsóbban is felépítenék a gigantikus kézicsarnokot

Végre valami jó hír. Nagyot estek a 2022-es férfi kézilabda Eb budapesti helyszíneként felépülő, multifunkciósra tervezett csarnok kivitelezési pályázati árai. A felkért cégek által benyújtott első körös, jóval nettó százmilliárd forintot meghaladó ajánlati árak 78-81 milliárdra csökkentek a második ajánlati körben. Az árakat azonban tovább kellene faragni, hogy beleférjenek a legutóbbi kormányhatározatban megszabott nettó 74 milliárdos költségkeretbe.

HVG.hu: Tiborczék a Mahart-székház világító tetejével veszélyeztetik a világörökségi besorolást

Az UNESCO örökségvédelmi szervének kifogásai ellenére gőzerővel folyik a Mahart-székház és két szomszédos épület átépítése. Tiborcz István cége kormányzati hátszelet kapott, de úgy tűnik, máshol is könnyítették a pályát. Információink szerint az ombudsmannál is bepanaszolták az
 építkezést. Tiborcz cége válaszolt a hvg.hu-nak, fogadkoznak, minden rendben lesz.

Népszava: Határeset: bő százmillió eurót téved a kormány

Csaknem hétszer több pénzt adott az EU határrendészeti, biztonsági, és migrációval kapcsolatos kiadásokra Magyarországnak, mint amennyit a kormány állít. Hollik István kormányszóvivő nemrég arról beszélt, hogy Magyarország 504 milliárd forintos (csaknem 1,6 milliárd euró) határvédelmi költségei után az EU csak 6,6 milliárd forintot (20 millió eurónyi összeget) hajlandó kifizetni. Az Európai Bizottság szóvivői irodája ugyanakkor arról tájékoztatta a Népszavát, hogy a 2014 és 2020 közötti ciklusban Magyarország „110 millió euró előirányzott összeget kapott” az említett területekre, ezen felül pedig – egyedi kérelmek alapján – 27 millió eurót folyósítottak a rendkívüli költségekre, a teljes összeg tehát 137 millió euró.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.