2019. szeptember 13., péntek

VAN, AMI TÖBBET HOZOTT AZ ÁLLAMI CUKORKÁNÁL - NEM MINDEN ÁTCSOPORTOSÍTÁS ÉRTE MEG

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.09.13.


Augusztusban tovább csökkentek a hozamok a hazai állampapírpiacon, ennek köszönhetően szépen híztak a hosszúkötvény-alapokban elhelyezett befektetések. Már ha valaki nem likvidálta, hogy szuperállampapírt vegyen belőle.

Jól jártak azok a befektetők, akik nem váltak meg hosszúkötvény-alapjuktól az elmúlt hónapokban. Mint megírtuk, már júliusban is nagyot szakíthattak a befektetők, és az augusztus is szépen hozott; a szuperállampapírnál (MÁP Plusz) nagyobb hozamot lehetett zsebre tenni.

Ez volt az oka

Augusztusban folytatódott a hozamcsökkenés a hazai állampapírpiacon. Globálisan és a hazai piacon is eddig soha nem látott alacsony szintekre csökkentek a hozamok a nemzetközi kereskedelmi feszültségek intenzívebbé válása, a romló növekedési kilátások és a recessziótól való félelem erősödése miatt – írja az OTP Alapkezelő havi portfoliójelentésében. A német hozamgörbe egésze negatív hozamon kereskedett a hónap végén, az amerikai 30 éves dollár államkötvények hozama is először esett 2 százalék alá. A hazai forint állampapírok hozama is rekord mélységekben járt augusztus közepén, a 10 éves hozam 1,5 százalék, a 15 éves 2 százalék alá csökkent, először a történelem folyamán. (A cikk a Befektetési alapok rovat része, a hozamokat ott megtalálja.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.