2019. október 26., szombat

AKIKNEK A LOPÁS AZ ELSŐ

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.10.26.


Az önkormányzati választás előtt orrba-szájba hirdették magukat plakátokon, és mindenhol, ahol csak tehették. (Mindenhol tehették.) És sehol sem mulasztották el megemlíteni ,hogy nekik mi az első. Nekünk Erzsébetváros az első, írták a Hétkerben, nekünk Újpest az első, olvashattuk a Fideszről a negyedik kerületben, nekünk Ferencváros az első, nyomatták a kilencedikben. Aztán láttuk, mi történt: Újpesten negyven városházi dolgozó mondott fel, Erzsébetvárosban „csak” a teljes jogi osztály, Ferencvárosban pedig a régi, leváltott polgármester nem volt hajlandó kezet fogni utódjával. Ha eddig csak sejtettük, most már biztosan tudjuk, hogy nekik mi az első.

Aki pártérdekek mentén képes felállni és otthagyni csapot-papot, nem a közt szolgálja, hanem a saját és gazdái zsebét tömi. Újpesten a negyven távozó között jegyző is van, meg gépkocsivezető, Erzsébetvárosban a teljes jogi osztály hagyta ott a hivatalt, Ferencvárosban nemcsak a kézfogás maradt el, de az iratok jó része is eltűnt.

Nem az új polgármesterekkel szúrtak ki a korábbi dolgozók, hanem a kerület lakosaival. Az ő életük lesz nehezebb, mert az igazi baj azokat a vállalkozókat és közintézményeket érheti, akiknek megfelelő illetékes híján, nem tudják majd időben elutalni a pénzt. Fontos munkák és felújítások szenvedhetnek késedelmet, mert nem készülnek el időben a szerződések...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.