2019. október 12., szombat

ÍGY VETTE BE ÉRDET MÉSZÁROS LŐRINC ÉS CSALÁDJA

HVG ONLINE
Szerző: BALLA GYÖRGYI
2019.10.11.


Megnéztük, mi valósult meg eddig a Modern Városok Programból Érden. Meglepődve tapasztaltuk, hogy átlagosan ötből három beruházáson Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. gazdagodott.

Érd, a leggyorsabban haladó város – hirdeti a város jelenlegi fideszes polgármestere, T. Mészáros András, aki legutóbb csaknem egy hónappal ezelőtt beszélt erről a Hír Tv-ben, míg korábban az önkormányzat internetes fórumán, az Érdmost.hu-n kampányolt ezzel a szöveggel. A magyar és európai uniós adófizetők pénzeire épülő, az önkormányzatok teljesítményétől független Modern Városok Programban a Pest megyei város 78 milliárd forintot kért, ennek eddig a 80 százalékát, 61 milliárdot már meg is kapott. Megnéztük, ennyi pénzből mi minden nőtt ki eddig a földből Érden.

Korábban a székesfehérvári beruházásokról derítettük ki, hogy közülük eddig egy sem valósult meg, a legtöbb esetben a tervezésnél tovább nem jutottak, esetenként odáig sem. A költségek viszont a 2015-ös 68 milliárd forinthoz képest jelentősen megugrottak.

Érden is a tervezettnek sokszorosa a Modern Városok Program költsége, de legalább már nőttek ki épületek a földből. Viszont az is látszik, hogy

az építkezéseken a kormányhoz közel álló vállalkozók cégei híztak.

Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. (a rövidítés a keresztnevükre utal: Beatrix, Ágnes, ifjabb Lőrinc) például csak Érden 20 milliárd forintnál is nagyobb értékű megbízáshoz jutott. Öt beruházásból átlagosan háromnál ez a társaság a kivitelező. A cég szekere ettől függetlenül is nagyon jól fut: tavalyi nettó árbevétele 22,8 milliárd forint volt, az üzleti tevékenységből elért közvetlen profit a tízszeresére nőtt, az adózott eredmény pedig 5,69 milliárd forintra rúgott...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.