2019. október 21., hétfő

KÖVÉR SIKERTELEN PUCCSA ORBÁN ELLEN

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2019.10.21.


Van valami diszkrét bája annak, ha Kósa Lajos nyilatkozik meg erkölcsi kérdésekben. A Fidesz alelnöke eleddig nem nagyon tudott elfogadható választ adni arra a kérdésre, hogy milyen megfontolásból vállalt szerepet a „Csengeri örökösnő ”mesés – feltehetően nem létező – vagyonának elköltésére, hogyan került közjegyzői okiratra a feleségének, majd utóbb az édesanyjának nyolcszázmilliós jutalma, ennek ellenére most megszólalt Borkai Zsolt ügyében. Többek között a következőket nyilatkozta: „Tehát, az a helyzet, hogy egy tisztességes választás egyenlő feltételekkel sokkal jobbat tenne Győrnek és neki is, mint bármilyen halogató magatartás” .

Vagyis, mint arról a hírklikk.hu is beszámolt, az egykori debreceni polgármester immár azon az állásponton van, hogy Borkainak le kell mondania. Ha pusztán ebből az egy, imént idézett mondatból akarunk következtetést levonni, akkor arra kell gondolnunk, hogy neki, mármint Kósának, eredetileg is ez volt a javaslata, különben miért használta volna a halogató magatartás kifejezést.

Ez ugyanis elég egyértelművé teszi, hogy Kövér László koncepciójával értett egyet, aki ugye – mint utóbb kiderült -, ha nem is az első pillanatban, de még a választások előtt visszalépésre utasíthatta Borkait, aki ennek megfelelően meg is hirdette azt a sajtótájékoztatóját, ami aztán elmaradt. És itt érdemes tennünk egy kitérőt. Tudjuk, hogy a bejelentést az éppen Párizsban tartózkodó Orbán Viktor állította le, mint ahogy azt is ő rendelte el, hogy Magyar Nemzet online kiadására kihelyezett cikket, amely Borkai távozását sürgette, levegyék az internetről...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.