2019. október 20., vasárnap

PIKÓ ANDRÁST MEGNYUGTATTA A JÓZSEFVÁROSI JEGYZŐ, MINDEN MŰKÖDIK A HIVATALBA LÉPÉSÉIG IS

INDEX
Szerző: birom
2019.10.19.


Péntek délután a józsefvárosi jegyző, Rimán Edina arról tájékoztatta, hogy biztosított az önkormányzati cégeknél az aláírásra jogosult vezetők helyettesítése, illetve a holdingokat irányító vezető megoldja a szükséges utalásokat a polgármestersége jogerőre emelkedéséig, írja Pikó András Facebook-bejegyzésében.

Ez jó hír, a politikai váltás nem akaszthatja meg a mindennapi életet

– tette egyértelművé a megválasztott józsefvárosi polgármester, aki ugyanakkor, mint megírtuk, még nem léphetett hivatalba, mert a helyi Fidesz jogorvoslati kérelemmel élt a választási eredménnyel szemben. Pikó ezt követően úgy értesült, a jogi sakk-matt helyzet megakaszthatja a kerületi cégek, vagyongazdálkodás és üzemeltetés munkáját. A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ (JGK) az önkormányzati lakásgazdálkodásért, a helyi közutak, közterek és parkok kezeléséért, fejlesztéséért és üzemeltetéséért felelős önkormányzati vállalat, Pikó értesülései szerint ott merülhettek volna fel problémák.

Már cikkünk megjelenése után tájékoztatott azonban a JGK jogi képviselője (ezzel pontosítottuk eredeti cikkünket is), hogy

Kovács Barbara, mint a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. igazgatóságának elnöke továbbra is önálló cégjegyzéki joggal rendelkezik, így a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. működése továbbra is biztosított.

Pikó most arról ír, hogy éppen a működőképesség biztosítása a célja. "Segítő civilként érkeztem a politikába, az önkéntes munkám során rengeteg fajta kiszolgáltatottsággal, embereket megbetegítő frusztráló helyzettel találkoztam és próbáltam enyhíteni a bajokon. Attól, hogy polgármesterükké választottak a józsefvárosiak, nem változtam meg."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.