2019. október 15., kedd

SZEXBOTRÁNY? DROGOK? ADÓCSALÁS? SEBAJ, SIMÁN MEGVÁLASZTJUK!

INDEX
Szerző: CSEKE BALÁZS
2019.10.14.


Miközben mindenki Borkai Zsoltról beszél, jó néhány olyan polgármester- és képviselőjelölt is nyert az országban, akinek korábban szintén valamilyen botránya volt, vagy elítélték. Megnéztük, mi lett a vak komondor gazdájával, az érpataki modell kidolgozójával és a modern Rózsa Sándorral. Itthon az se csökkenti a jelöltek esélyeit, ha adócsalás vagy hűtlen kezelés miatt elítélték őket, és olyan polgármestert is találtunk, akit lehet, hogy jövő héten elítélnek uzsorázás miatt.

A kampány legnagyobb visszhangot kiváltó botránya vitathatatlanul Borkai Zsolt győri polgármester nevéhez fűződött. Kilenc nappal a választás előtt egy névtelen blogger - magát az ördög ügyvédjének nevezte - robbantotta a bombát, és napokon keresztül tett közzé képeket és szexvideókat egy horvátországi luxusnyaralásról, melyeken Borkai is rendre feltűnik, egy ügyvéd, Rákosfalvy Zoltán társaságában. A blog szerzője kábítószer-fogyasztással és korrupcióval is megvádolta a polgármestert, és arról is írt, hogy a hozzá közel álló emberek gyanús körülmények között gazdagodtak meg.

Bár a botrány a kormányközeli közvéleménykutatókat is elbizonytalanította, mint ahogy a Fideszben is rég nem látott zavart okozott, vasárnap mégis megnyerte a választást Borkai, aki 2006 óta verhetetlen Győrben. Idén persze nem volt lefutott verseny, mindössze 641 szavazattal, kevesebb mint két százalékkal előzte meg az ellenzéki jelöltet, Glázer Tímeát. Borkai a hírek szerint kedden kilép a Fideszből, kérdés, a posztjával mi lesz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.