2019. október 7., hétfő

TÜTTŐ KATA AZ EGYIK MONDATÁBAN MÉG A BELVÁROS-LEISZTINGER SZERZŐDÉST VÉDTE, A KÖVETKEZŐBEN MÁR SZENNYESNEK NEVEZTE AZ ILYEN MEGÁLLAPODÁSOKAT

444.HU
Szerző: SZILY LÁSZLÓ
2019.10.07.


Izgalmas interjút készített az MSZP-s Tüttő Katával, az ellenzék V. kerületi polgármesterjelöltjével az Index, ami nem véletlenül forgott egy olyan ingatlanos szerződés körül, amihez Tüttőnek formálisan nincsen semmi köze.

Tavasszal írta meg ugyanis a Magyar Narancs a “Megtalálta a baloldal a tökéletes jelöltet a Belvárosban: az MSZP-s, aki családilag érintett a sötét ingatlanügyekben” című cikkében, hogy a baloldalhoz közelállónak elkönyvelt Leisztinger Tamás milliárdos, Tüttő egykori élettársa és gyermekeinek apja a saját szempontjából remek üzletet kötött a Fidesz vezette belvárosi önkrományzattal. Nyomott áron vehetett meg ugyanis egy Belgrád rakparti, 1000 négyzetméteresnél is nagyobb ingatlant. Az ügyletben közvetve szerepet játszott Rogán Antal bizalmasa, Kertész Balázs is.

Az ellenzéken belül is megütközést keltett, hogy az MSZP miért pont az amúgy sem belvárosi - eddig XII. kerületi képviselőként politizáló - Tüttőt indította éppen itt.

A nemrég kiszivárgott, titkosszolgálati módszerekkel lehallgatott beszélgetésében Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt is azt mondta, hogy ha előbb tud a Leisztinger-szerződésről, nem támogatja Tüttő jelöltségét.

Emiatt a mostani interjú is leginkább Leisztinger és a szerződés körül forgott.

Tüttő az Index riporterének egyenes kérdésére nem volt hajlandó elítélni, hogy Leisztinger, aki korábban már bérlője volt az ingatlannak, igénybe vette a bérlőknek járó kedvezményt és így kötött szerződést a kerülettel. Ehelyett arról beszélt, hogy sosem voltak közös gazdasági döntései vagy közös cégei Leisztingerrel, akit egyébként a legokosabb embernek tart az édesapja mellett.

Tüttő többször is elismételte, hogy nem ismeri az inkrimimált szerződést és az ügy részleteit. Miután kérdésre leszögezte, hogy nem hiszi, hogy volt élettársa korrupcióban érintett, Tüttő elég kellemetlen helyzetbe került a beszélgetés közben, ráadásul úgy, hogy nem is a riporter csalogatta csapdába, hanem ő terelte oda saját magát a “szennyes” kifejezés használatával:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.