2019. október 14., hétfő

ÚJ IDŐK ELŐSZELE

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2019.10.14.


Hát akkor kapott Viktor egy rendes kis hasbarúgást.
Nagyon dicséretes, lehet okunk az örömre, az elmúlt tíz év alatt úgysem volt sok...
Legörvendetesebb a fővárosi eredmény.
A Fidesz-ellenes erők győzelme kétségbevonhatatlan.
Külön tetszik nekem, hogy az I. kerület - a Vár is elesett, a második kerületben sem sikerült megtartani pozícióját a Fidesznek.
Úgy tűnik, a budai kispolgároknak is elege van a hatalmaskodásokból, a lakáspanamákból, a hatalom pöffeszkedéséből.
Talán az is elképzelhető, hogy a helyieknek jobban tetszett a Vár kulturális központként, mint Horthy emlékhelyként, és talán a suttyót se találták kerület-konformnak a helyiek.

A vidéki nagyvárosok közül tízet elvitt az ellenzék, olyanokat is, ahol Orbán személyesen kampányolt a Fidesz mellett.
A falu maradt a Fideszé, amin túlzottan nem lehet csodálkozni, a nyolcvan éves Julcsa néni erényét Orbán védi leghatékonyabban a migránsoktól, emellett a közmunka és a kevés számú munkahely is fontos tényező.
Mint az augsburgi vallásbéke után tudjuk, cuius regio, eius religio - akié a föld, azé a vallás, és ez az 1555 óta eltelt rövid idő után sem változott nálunk, erre az Augsburgra mi folyamatosan rácseszünk...
És hát igen, a falvak zöme nem intellektuális fölényéről híres, az egyszerű ember pedig inkább a szívével gondolkodik, mint az agyával, ennélfogva inkább vevő a hazafias lózungokra, mint azok, akik a városokban élnek.

A feketeleves persze még hátra van.
Döbrögi megmondta közvetlenül a választás után is, hogy tudatában van annak, hogy a Fidesz többsége a megyei közgyűlésekben és a falvakban töretlen, ennek megfelelően fog a továbbiakban is politizálni, ami azért nem ad okot túl sok örömre.
És akkor itt van még az önkormányzati munka, melyben nehéz lesz megértetni a pártpolitikai elfogultságokkal átitatott képviselőkkel, hogy csak addig erősek, míg egy csapatban játszanak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.