2019. november 16., szombat

EGY AUSZTRIAI LAKÁSMIZÉRIA VÉGE

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő 
2019.11.16.


Szűk hónapja olvashattátok itt Gabenék történetét, akik éppen azon filozofáltak és számolgattak, hogy egy ausztriai albérletmizéria után hol folytassák tovább. Nos, a történetnek akadt folytatása, nem is akármilyen, ma kiderül, merre és hogyan. (A blog törzsolvasóit megnyugtatom: ma még csak szombat van...)

Gabenék tehát némi töprengés és számolgatás után döntöttek, ráadásul még a nem túl szimpatikus lakástulajdonostól is sikerült elég jól megválni, amihez utólag is gratulálunk!

„F.F. (Főbérlő Franz) kb. köpni-nyelni nem tudott: Igen, bár az ember megszokta a filmekből, hogy a főgonosz mindig visszatámad egy zsebből előhúzott kryptonitttal, szimplán emberfeletti erőre tesz szert félholtan, vagy csak szimplán a halott kezéből esik ki a piros-gombos kapunyitó „Mind megdöglötök HA-HA” felirattal, - ezen lehetőségekből itt és most egyik sem jött elő.

A forgatókönyv - tipikus C&C-s alázás szinten inkább kb. úgy zajlott, hogy emberünk indításként kinyögte, hogy „Hát azért egy *telefon* jól jött volna az ajánlott levélben postázott felmondás ELŐTT”, - mire itt egy lélegzetvételnyi szünetet sem hagyva az ASSZONY szimplán HULK-ká változva 110dB-el közölte vele hogy: ....öreg.... szívbaj nélkül húztál le rólunk tavaly 360 000-et, teli-pofával vigyorogva, mégis mit hittél? Kapsz egy szál rózsát meg egy doboz Ferrero Roche-t? (...)

Itt írd alá az átvételit és hogy „semmi egyéb követeléssel meg nem találsz ezután”, vagy radiátornak öltöztetve kelsz fel legközelebb valahol Miskolc-külsőn lomtalanításkor! (...)

Röviden (és tizedennyi hollywoodi drámával): F.F. sok mindenre számított, de tényleg karcmentes-hibátlan lakás/bútor + teljes pszichológiai terrorra pont NEM - és ezzel a kombóval végül K1-es kiütés szinten győztünk.

2019 október közepén végül átadtuk a kulcsokat egy remegő kocsonyaként pislogó Dagobert-bácsinak és ennyi: (nem gondoltuk volna, de ITT szépen nyertünk)

OK... F.F.-ot - Rocco Sifredi-ként - (a korábbi rettegéseinkkel ellentétben) WC-deszkásra aláztuk, és költözünk a falu határába / 3 szobába. Mi a pláne ebben?

Nos, TIBI, ha azon szerencsések közé tartozol, akiken nem fog ki az összetett mondatok értelmezése, (és mondjuk gyerekként is sikerült telefonos segítség nélkül megérteni a mese tanulságát a Magyar Népmesékben) akkor az, amire nem számítasz, így a blog 6. évadában – íme, hosszú idő után újra, némi ténylegesen használható információ az osztrák költözéssel kapcsolatban (naná hogy listába szedve :-P)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.