2019. november 23., szombat

HA A KILOPOTT ÁLLAMI VAGYONBÓL VALAMI VESZTESÉGES, AZT VISSZAVÁSÁROLJA “MÉSZÁROSTÓL” AZ ÁLLAM

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.11.21.



HA ENNEK NEM AZ ÉVSZÁZAD MAFFIAPERE LESZ A VÉGE, AKKOR MAGYARORSZÁGOT TÉNYLEG FEL KELL SZÁMOLNI, MINT ÖNÁLLÓ NEMZETI LÉTRE ALKALMATLAN KONGLOMERÁTUMOT

Nincs beszédesebb ügylet annál, amire a Mátrai Erőmű Zrt. esetében Orbán állama készül. Mivel az erőmű veszteséges lett, ezért az állami MVM Magyar Villamos Művek ZRt. a 72,66 százalékos tulajdoni hányad visszavásárlására készül. Orbán strómanja, Mészáros Lőrinc, akinek nevén az Orbán-család kilopott vagyonának egy jelentős része fut, csak addig marad egy-egy lenyúlt cég tulajdonosa, amíg az nyereséget termel. Ha veszteségessé válik, akkor visszavásároltatják az állammal, hogy a veszteség a magyar népé, a haszon az Orbán-családé legyen.

Erre vonatkozóan máris szándéknyilatkozatot írt alá a két cég, és ne legyen senkinek kétsége afelől, hogy hamarosan létrejön az “egyezség”, ami abból áll, hogy Orbán megmondja, mennyit kell fizetnie az “államnak”, hogy az Orbán család vagyonát kezelő “Mészáros” cége jól járjon. Abban mindenki biztos lehet, hogy már nincs arról szó, hogy ne az Orbán-család kapja a legtöbbet. Az biztos, hogy Orbán az állammal kifizetteti saját magának az eddig keletkezett veszteséget is.

Ez mindent elmond arról, hogy Orbán a strómanok nevén futtatott és oligarchái által irányított családi vállalkozásaival az ország vérszívója, aki magánosít a saját céghálójába mindent, amiből hasznot remél, de ami nem termel hasznot, azt a magyar népen élősködő Orbán visszalöki az államnak, hogy a veszteség ne őt érje, hanem a magyar embereket. Ennél cinikusabb és aljasabb tolvaja még nem volt az országnak. Tegyük azt is hozzá, hogy Orbán nemcsak ellopja a közvagyont, hanem finanszíroztatja is a magyar közvagyonból. A Magyar Nemzeti Bank 20 milliárd forint értékű kötvényt vett a Mészáros nevén futó Opus Global Nyrt. és a Tiborcz István-féle BDPST tulajdonában lévő Appeninn Nyrt. cégeknél. Ezzel a pénzzel a Magyar Nemzeti Bank finanszírozta Orbán strómanjának és vejének cégét.

Ez azt jelenti, hogy már a Magyar Nemzeti Bank pénzét is kilopják az Orbán-család vállalkozásaiba. Megtehetik, hiszen az Orbán-család a Magyar Nemzeti Bankot is a tulajdonának tekinti. Az ország energiai cégeit is azzal a reménnyel igyekeznek lenyúlni, hogy azok hasznát is maguknak tartják meg. Így került sor a Mátrai Erőmű bekebelezésére is, de az veszteségesen üzemel, ezért a családi portfólióba nem kell. Azzal vesződjön és fulladjon bele a magyar állam. A selejtet, a veszteséges “szemetet” besöprik a magyar állami költségvetésbe, menjen tönkre az állam, a mi nyereséges, azt lenyúlja az Orbán-család és a család maffiája...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.