2019. november 2., szombat

JAKAB PÉTER A JOBBIK FURCSA FORDULATÁRÓL: „NEM KIDOBJUK, HANEM MEGJAVÍTJUK”

MAGYAR NARANCS
Szerző: FÜLÖP ZSÓFIA
2019.11.01.


Elmarad a Jobbik november 9-i tisztújítója, Jakab Péter visszalépett az elnöki pozícióért való indulástól. Megkérdeztük, mi áll a dolog hátterében.

Jakab Péter október 17-én jelentette be Facebook-oldalán megosztott elnöki szándéknyilatkozatával, hogy indul a párt elnöki posztjáért a november 9-i tisztújító ülésen. Ehhez a munkához 2022-ig, az országgyűlési választásokig kérte a párttársai bizalmát.

Ekkor interjút kértünk tőle, ami el is készült és megjelent a Magyar Narancs legfrissebb számában. Többek között arról kérdeztük, hogyan akar a Jobbikból olyan kormányváltó erőt kovácsolni, amely nem fél az ellenzéki együttműködéstől, sőt, ha kell, dominálja is azt. Emellett szó volt még néppártosodásról, megújulásról, árulókról és hitelességről.

Íme, egy részlet az interjúból.

Magyar Narancs: A szándéknyilatkozatában azt írta, a Jobbiknak az ellenzék és a kormányváltás vezető erejévé kell válnia. Az önkormányzati választás eredményeinek fényében mit gondol, eddig hogyan teljesített a pártja?

Jakab Péter: Alapvetően elég mélyről indultunk, hiszen tavaly áprilisban kaptunk egy nagy pofont, ami annak is köszönhető, hogy magasra tettük a mércét magunkkal szemben. Azt mondtuk, hogy majd mi egyedül képesek leszünk a rezsim lebontására, kormányváltást ígértünk az embereknek, amit aztán nem tudtunk teljesíteni. Aztán jött a pártállam, az Állami Számvevőszék, jöttek az árulók és a fideszes karaktergyilkossági kísérletek. Ha a Jobbik egy átlagos párt lenne, az elmúlt egy évben két lehetőségünk lett volna: az egyik a megszűnés, a másik a besimulás. Ehelyett kitartottunk, és mára mi lettünk a nemzet lelki ereje, amire nyugodtan lehet építeni az ország jövőjét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.