2019. november 2., szombat

ZALAI X-AKTÁK: 82 REJTÉLYES IDEGEN BEFOLYÁSOLHATTA A VÁLASZTÁS

24.HU
Szerző: MOLNÁR ZOLTÁN
2019.11.02.


Várfölde harmadik típusú találkozásokat élt át: október 13-án nem a faluban élők szavaztak tömegével, ezért meg kell ismételni az önkormányzati választást. A két jelölt egymásra mutogat, az eredetileg 150 fős falu kettészakadt, és senki sem érti, ki telepítette be papíron a sok választási migránst. A helyszínen próbáltunk utánajárni a rejtélynek.

Október 13-án rejtélyes idegeneket köszönthettek a zalai dombok közt megbúvó Várföldén.

"A szavazáskor innen is jöttek, onnan is jöttek ezek az ismeretlenek, kocsikkal fordultak értük. Maga szerint bajom lett volna belőle, ha megkérdezem, melyik utcában és melyik házban tetszenek lakni?"

– idézi fel a faluban lakó idős hölgy, miért is dönthetett úgy a Pécsi Ítélőtábla, hogy a településen november 10-én meg kell ismételni az önkormányzati választást. A falu szavazópolgárainak száma ugyanis hirtelen és nagyon megemelkedett.

A valasztas.hu-ról kigyűjtött, 1994-ig visszanyúló adatsor szerint 25 éve még kétszáznál több szavazó élt a faluban, de összhangban a vidék elnéptelenedésével ez a szám az idei EP-választásra 154-re csökkent. Aztán jöttek azok a rejtélyes idegenek: október 13-ára 239-re nőtt a választási névjegyzék alapján a lakosok száma. Hogy hogyan, elsőre rejtélyes, X-akta, de alább közelebb jutunk hozzá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.