2019. december 24., kedd

AJÁNDÉKOZZ KARÁCSONYT: TÖBB MINT KÉTEZER GYEREKNEK TUDTUNK SEGÍTENI

KLUBRÁDIÓ / REGGELI GYORS
Szerző: SZÉNÁSI SÁNDOR
2019.12.23.


7,5 millió forint gyűlt össze a Klubrádió és az Igazgyöngy Alapítvány akciójában mélyszegénységben élő gyerekek, családok megsegítésére. 2200 gyerek kap ajándékot.

Öt éve kezdték el a Klubrádióval az Ajándékozz karácsonyt! akciót – kezdte L. Ritók Nóra. Az Igazgyöngy Alapítvány igazgatója elmondta, nagyon boldogok, mert ezerrel több gyerek karácsonyozhat az alapítvány kapcsolatrendszerében, és 2217 gyerek kap karácsonyi ajándékot, sokuk családja pedig családi csomagot az elmúlt két heti akciónak köszönhetően. A múlt héten és ezen a héten végig dolgoztak az ajándékok célba juttatásán (ahhoz, hogy minden december 24-én érjen célba, egy valódi Mikulásra lett volna szükség).

Vannak élelmiszercsomagok, fűtőanyagok és a gyerekeknek cipősdoboz-ajándékok, utóbbiakat életkor és nem szerint válogatják egy dobozba az ajándékozók. Azonban amikor ők ezt a családokra szabják, mindig rájönnek, hogy kell még hozzá vásárolni. Általában nem is győzik cipősdobozzal, most is áttértek az ajándékzacskókra, a hétszáz, kifejezetten hátrányos helyzetű óvodásnak, akit elértek, már így juttatták el. Nagyon megható és szép találkozások voltak óvónőkkel, szülőkkel – mondta L. Ritók Nóra.

Kifejezetten a Klubrádió akciójának köszönhetően majdnem 4 millió, 3 millió 864 ezer forint érkezett, amiben sok olyan kisnyugdíjas támogatása is benne van, akinek magának sem túl fényes a karácsonya. Ez időszak alatt cégek 3 millió 250 ezer forint utalást küldtek. Amikor a rádióban jelezték, hogy rezsiutalványt is várnak, az is jött 342 ezer forintnyi értékben. Mindezt összeadva körülbelül 7,5 millió forinttal támogatták őket a rádió hallgatói. Korábbi támogatóikkal együtt ez az összeg meghaladja a 30 millió forintot – mondta L. Ritók Nóra.

Közölte azt is: mélyszegénynek azt tekintik, aki a hónap végéig családjának nem tudja egyenletes színvonalon biztosítani az alapkiadásokat, egy váratlan kiadás – akár a gyerek gyógyszere – már nem fér bele, és ilyenkor olyan megoldáshoz fordulnak, amely tovább növeli az anyagi nehézségeiket, például uzsorához vagy személyi hitelhez. Azok a családok, akiket most megkerestek, nem tudnának különbséget tenni egy átlagos nap és a karácsony között, ha nincs ez az akció.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.