2019. december 4., szerda

ERŐS MAGYARORSZÁG, KOMOLY ORSZÁG, MI?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.12.04.


Magas vérnyomástól mentes jó reggelt kívánok mindenkinek! Nem baj, ha már olvasták, hallották, megismétlem. Tehát hogy is mondta az Erős Pistával feltuningolt szaloncukor reklámarca, amikor az elcseszett gyerekkoráért újabb elégtételt vett a 200 milliárdos futballtemploma avatóján?

"Ha 10 millió ember nem tud megépíteni egy stadiont, akkor csukjuk be a boltot. (…) Ne vicceljünk már, ez egy komoly ország!"

Rohadtul nincs kedvem viccelődni, az az igazság, úgyhogy egy kérdésem van: erős Magyarország, komoly ország, mi? Csak a kardiológián nincs hőmérő és tisztálkodószer. A belgyógyászaton nincs vérnyomásmérő és lázmérő. A gyermeksebészeten nincs törülköző és zuhanycsaptelep. A gyermekosztályon nincs kéztörlő, mosószer, szalvéta. Az ápolási osztályon nincs egyszerhasználatos pohár, kanál, tusfürdő. A belgyógyászaton nincs pelenka, a tüdőgondozóban meg egy zárható fém öltözőszekrény is luxus. Nem Afganisztán-Alsón és nem is Ghána-Felsőn, baszki. Hanem a budapesti Szent János Kórházban.

És jönnek futószalagon, dúlt kebellel a kommunistázó sunyi, félművelt parasztok (Márai örök), és oktatásegészségügyezve-karigerizve gúnyolódnak, hogy a CT az új lélegeztetőgép a demagóg sorosistáknak, akik a hazájuk ellen fordultak és idegen zsoldban állnak. Milyen CT, basszátok meg (és igen, el lehet tartani a morális fölénybe mártott jobb kisujjakat meg a bal kisujjakat is, hogy a stílus maga az ember, és én vagyok a gyűlölködő fasz, aki szégyent hozok a nemzetemre), amikor a mindennapi betegellátás biztosításához is adományokat kényszerül kuncsorogni egy fővárosi kórház? Mindennapi betegállátás, nem arany vécékefe, nem 152 centis átmérőjű full HD plazma tévé, nem kacsalábon forgó dohányzóasztal a lábadozóba, hanem vérnyomásmérő nincs, vécédeszka nincs? A nemzetfélrevezető meg közben idilli hóesésről, meg csípőspaprikakrémmel töltött szaloncukorról posztolgat, hogy tartsa meg nekünk a Jóisten még vagy húsz évig és adjon jó étvágyat neki mindenhez, amit megzabál...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.