2019. december 4., szerda

EURONEWS: CSALÁS NÉLKÜL NEM LETT VOLNA KÉTHARMADA ORBÁNNAK

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2019.12.04.


Egy civil szervezet egy évig tartó kutatómunkát végzett, állítják, a parlament összetétele nem tükrözi teljesen a választói akaratot.

A Fidesznek nem lenne abszolút többsége csalás és manipuláció nélkül az Unhack Democracy Europe aktivistái és kutatása szerint – írja az Euronews.

A civil szervezet aktivistái 170 interjút készítettek szavazókörökben ellenzéki szavazatszámlálókkal. Egyikük, Banuta Zsófia arról beszélt, az interjúk azt mutatták, hogy "sok helyen volt rossz gyakorlat, rendellenesség és volt csalás is országszerte, beleérte a szavazatvásárlást, a szavazók és a szavazatszámlálók megfélemlítését. Láttunk hamisított szavazási naplókat és buszokkal szállított szavazókat Szerbiából, Ukrajnából és Romániából".

A civilek szerint rendszerszintű visszaélésekről volt szó, de arra nincs bizonyíték, hogy ezeket a kormány rendelte meg, ám állítják: a parlament összetétele nem tükrözi teljesen a választói akaratot.

"Többen beszéltek a központból érkező nyomásról és az incidensek mintázata arra utal, hogy nem egy-két elszigetelt ügyről, hanem országos jelenségről volt szó" – ezt már a szervezet vezetője, Garvan Walshe mondta az Euronews szerint...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.